VARIA / TERNAT - Telenet-BBC Public Speaking Awards uitgereikt

C21

VARIA / TERNAT - Telenet-BBC Public Speaking Awards uitgereikt

Editiepajot_varia_bbc_awards_mechelen-schepdaal-ternat_01_foto_roger_mortelmans
De Britse Ambassador Jonathan Brenton met de winnares Kimia Namadchi (Antwerpen). - Foto's © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_varia_bbc_awards_mechelen-schepdaal-ternat_02_foto_roger_mortelmans
Karel Deruwe heeft Kimia en runner-up Hanna Tu gecoacht op Body Language. - Foto's © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_varia_bbc_awards_mechelen-schepdaal-ternat_03_foto_roger_mortelmans
Ken De Mol, winnaar van vorig jaar en schoolgenoot van Cameron Mostinckx. - Foto's © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_varia_bbc_awards_04_foto_roger_mortelmans
Cameron Mostinckx. - Foto's © Roger Mortelmans
 

Vier meisjes en zes jongens hebben het tegen elkaar opgenomen tijdens de zeer spannende finale van de Telenet-BBC Public Speaking Awards 2011.

De Telenet-BBC Speaking Awards wordt georganiseerd door Telenet in samenwerking met de BBC en is aan zijn vierde editie toe. Met deze wedstrijd, die in het teken staat van de Engelse taal, wil Telenet jongeren tussen 16 en 20 jaar de kans geven om zich te bekwamen om te spreken in het openbaar (in het Engels) en hun mening te geven over actuele onderwerpen die hen vandaag bezig houden.
Niet minder dan 148 studenten uit 49 scholen schreven zich in.
Volgens de organisatoren zijn de tien finalisten allemaal winnaars en hen wordt dan ook aangeraden in de toekomst nog meer in het publiek te spreken.
Dit jaar werd er ook gestart met een nieuwe wedstrijd, de BBC Digital Voice Awards, een online speaking wedstrijd. Met een digitaal spotje van één à twee minuten kunnen de kandidaten hun ideeën en meningen over onderwerpen ventileren. Alle inzendingen werden beoordeeld door Click, het technologieprogramma van de BBC. Winnaar Adrian Klak uit Antwerpen ontving een iPad uit handen van Spencer Kelly van BBC Click.
De BBC Public Speaking Awards werd dit jaar gewonnen door Namadchi Kimia van het Koninklijk Atheneum van Ekeren. Ze kreeg haar prijs uit handen van Jonathan Brenton, Britisch Ambassador.
De 17-jarige winnares volgt Latijn-wiskunde en koos uit de topics “Ideas that will change the world” en haar speech handelde over “A bigger Belgium”.
Haar runner up is Hanna Tu van Instituut de Dames van het Christelijk Onderwijs Antwerpen.
Beide dames zullen deelnemen aan de Englisch Speaking Union National Public Speaking Competition 2011 in Londen van 23 tot 28 mei waar ze zullen strijden tegen laureaten uit de hele wereld.
Eén van de finalisten van de Telenet-BBC Public Speaking Awards is Cameron Mostinckx van het Sint-Jozefscollege in Ternat. Niettegenstaande hij niet gewonnen heeft was hij heel tevreden dat hij tot de finalisten behoorde. Vorig jaar won zijn vriend en schoolgenoot Ken De Mol.
“Het was een fantastisch, sterke groep”, zegt hij” en public speaking ligt mij goed. Ik zal dan ook later een beroep kiezen dat er toch iets mee te maken heeft. Ik zit in het laatste jaar middelbaar en volgend jaar ga ik naar Amerika, waar ik familie heb, en zal het laatste jaar opnieuw volgen. Dat is zeer interessant want het schoolgebeuren daar is niet met hier te vergelijken en ook op cultuurgebied is het anders.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2011
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 12 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 04 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024

archief