TERNAT - Na ruim zeven jaar laksheid eindelijk weer controle op de blauwe zone?

C21

TERNAT - Na ruim zeven jaar laksheid eindelijk weer controle op de blauwe zone?

Gunter_desmet_p200
Gunter Desmet (ep)

Tijdens de gemeenteraad werd het gemeentelijk reglement administratieve sancties uitgebreid. Voortaan kunnen bestuurders die hun wagen zonder parkeerschijf of te lang in de blauwe zone laten staan, weer gestraft worden. Door laksheid van de LVB was dit ruim zeven jaar onmogelijk. De sanctie zal 25 euro bedragen.

Gemeenteraadslid Gunter Desmet (CD&V): “Sinds 1 maart 2004 zijn overtredingen tegen de blauwe zone gedepenaliseerd. Dit betekent dat overtreders niet langer strafrechtelijk vervolgd kunnen worden. Deze depenalisatie kwam er omdat de parketten deze kleine overtredingen meestal toch seponeerden, omdat ze te veel werk hebben met zwaardere overtredingen.
 De bedoeling was dat de gemeenten overtredingen op de blauwe zone voortaan zelf zouden bestraffen met een administratieve boete. Om deze boete te kunnen opleggen moesten de gemeenten wel een reglement goedkeuren. De VVSG stelde hiervoor zelfs modellen ter beschikking. De meeste gemeenten deden dit dan ook, behalve Ternat natuurlijk!
Reeds op de gemeenteraad van augustus 2004 stelde CD&V Ternat voor om ook in Ternat zo’n reglement aan te nemen. We deden dit op vraag van vele handelaars in de stationsbuurt. De blauwe zone, bedoeld voor de klanten van de handelszaken, werd immers méér en méér in beslag genomen door pendelaars. Na een tijdje hadden deze door dat ze toch niet beboet werden.
Burgemeester Parys beloofde toen een oplossing tegen januari 2005. Gedurende de voorbije jaren hebben we dit punt geregeld opnieuw op tafel gelegd, echter zonder resultaat.
 We zijn blij dat de LVB nu toch het licht gezien heeft en ons voorstel eindelijk heeft goedgekeurd. We betreuren het echter dat de handelszaken in de stationsomgeving gedurende ruim zeven jaar heel wat klanten zijn misgelopen omdat deze geen parkeerplaats vonden. Door de laksheid van de LVB konden foutparkeerders in de blauwe zone gedurende al die jaren straffeloos hun gang gaan.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mei 2011
ep
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 12 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 04 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024

archief