TERNAT - Directrice An Jans verlaat De Kiem – Meer geld voor De Kiem

C21

TERNAT - Directrice An Jans verlaat De Kiem – Meer geld voor De Kiem

De_kiem_p200

Het college van burgemeester en schepenen van Ternat zoekt een nieuwe directeur voor gemeenteschool De Kiem, met afdelingen in Wambeek en Sint-Katherina-Lombeek. Dat komt omdat huidige directrice An Jans (47) vanaf 1 september gedetacheerd wordt naar OVSG (Onderwijssecretariaat Vlaamse Steden en Gemeenten), dat is een onderdeel van VVSG (Vereniging Vlaamse Steden en Gemeenten). An Jans heeft er in Ternat 8 jaar als directrice opzitten en werkt als sinds 26 jaar bij het gemeentelijke onderwijs.

“Ik werkte zeer graag in het Ternatse gemeentelijke onderwijs. En voor alle duidelijkheid: ik vertrek in volle vriendschap met het gemeentebestuur met wie ik zeer goed heb kunnen werken. Omdat het aantal leerlingen maar blijft stijgen, besliste het gemeentebestuur nog maar pas om De Kiem extra middelen te geven. Het is alleen maar omdat zich voor mij een unieke opportuniteit voordeed, die ik echt niet kon laten voorbij gaan, dat ik mijn detachering – die maximaal vijf jaren mag duren – heb gevraagd en gekregen”, aldus An Jans.
Burgemeester Ronald Parys: “An Jans werkt nog voor De Kiem tot eind augustus. Dat wil zeggen dat wij uiterlijk tegen 15 augustus een nieuwe interim-directeur moeten aanstellen. We zullen dan ook snel de aanwervingsvoorwaarden en selectiecriteria goedkeuren.”
Meer geld voor De Kiem
Omdat het aantal leerlingen van de gemeenteschool De Kiem – met afdelingen in Wambeek en Sint-Katherina-Lombeek – dit schooljaar is uitgegroeid tot een record van 410 leerlingen en aan deze stijgende trend – voorlopig – nog geen einde komt, voorziet het Ternatse gemeentebestuur extra middelen. Schepen van onderwijs Hilde Van Overstraeten: “We voorzien voor volgend schooljaar in extra middelen bovenop het officiële lestijdenpakket. In Wambeek worden bij het begin van het nieuwe schooljaar de derde kleuterklas, het tweede en het derde leerjaar gesplitst. In Sint-Katherina-Lombeek blijft het tweede leerjaar gesplitst.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jun 2011
Ludo Van Der Cammen
Ludo Van der Cammen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024

archief