TERNAT - Afbraak deel gemeentehuis en twee ex-scholen voor bouw nieuw gemeentehuis

C21

TERNAT - Afbraak deel gemeentehuis en twee ex-scholen voor bouw nieuw gemeentehuis

Editiepajot_ternat_afbraak_foto_ludo_van_der_cammen
Foto © Ludo Van Der Cammen
 
Ronald_parys_p200
Burgemeester Ronald Parys (ep)

Ondanks de stevige vrieskou is het Ternatse afbraakbedrijf De Meuter woensdag in Ternat begonnen met de afbraak van een deel van het bestaande gemeentehuis en het vroegere schoolgebouw achter en naast dat gemeentehuis. De afbraak is nodig om plaats vrij te maken voor een nieuw administratief centrum mét bibliotheek.

Om de slopingwerken niet te hinderen en omwille van de veiligheid, geldt er tot het einde van volgende week een parkeerverbod op de parkings voor en achter het gemeentehuis. Het duurt dus meer dan een week vooraleer de sloopwerken zullen klaar zijn.
“Het beschermde deel van het gemeentehuis – het eigenlijke kasteeltje La Motte – blijft bestaan”, legt burgemeester Ronald Parys uit. “Aan de beschermde pand werd er langs de zijkant en de achterkant vele jaren geleden bijgebouwd. Het zijn deze bijgebouwen die nu worden afgebroken en daarbij hoort een groot stuk van de vroegere raadszaal. De laatste raadszitting had hier in december van vorig jaar plaats, de gemeenteraadszittingen hebben sinds vorige maand plaats in cultureel centrum De Ploter en dat zal zo blijven tot het nieuwe administratief centrum gebruiksklaar zal zijn.”
Maar niet alleen de bijgebouwen van het gemeentehuis worden met de grond gelijk gemaakt. Het oude pand achter het gemeentehuis – dat tientallen jaren geleden nog gebruikt werd als gemeenteschool – verdwijnt ook. En dat is ook het geval met de vroegere kleuterschool van gemeenschapsschool Horizon. Dat pand werd jaren geleden al door het Ternatse gemeentebestuur van het gemeenschapsonderwijs overgenomen.
Als de afbraakwerken gedaan zijn, kan er begonnen worden met de bouw van het nieuwe administratief centrum met bibliotheek. Met enkele jaren vertraging weliswaar.
“Dat is zo”, erkent burgemeester Ronald Parys. “Maar de oorzaak daarvan is zeker niet alleen de schuld van het gemeentebestuur. Integendeel. De oorspronkelijke plannen van de nieuwbouw werden door het Vlaamse Gewest immers niet aanvaard. De plannen moesten worden aangepast omdat het Vlaamse Gewest van oordeel was dat het bestaande en beschermde gemeentehuisgebouw niet genoeg meer naar voor kwam naast de nieuwbouw. Maar goed, alle rompslomp is achter de rug, de afbraak is bezig en binnenkort zullen de eigenlijke bouwwerken van start kunnen gaan. Over pakweg twee jaar moeten we onze intrek kunnen nemen in het nieuwe gemeentehuis”, aldus Parys.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2012
Ludo Van Der Cammen
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 12 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 04 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024

archief