TERNAT - Milieudienst verwijdert op anderhalf jaar tijd twee keer groot sluikstort op zelfde plaats

C21

TERNAT - Milieudienst verwijdert op anderhalf jaar tijd twee keer groot sluikstort op zelfde plaats

Editiepajot_ternat_stort_gijsens_foto_ludo_van_der_cammen
Foto © Ludo Van der Cammen
 

De milieudienst van Ternat ruimde voor de tweede keer op anderhalf jaar tijd een illegaal stort op vlakbij de Assesteenweg tussen de Spiegelstraat en het bosgebied Kouterbroeken in Wambeek. De eigenaar van het perceel – Ghislain G. uit de Spiegelstraat - stoorde zich ook alweer niet aan de aanmaning om zijn illegaal stortterrein proper te maken. De Ternatse milieuambtenaar Jurgen Thiebaut besloot dat maar meteen over te gaan tot een ambtshalve opruiming.

In oktober 2010 had de eerste ambtshalve opruiming van het illegaal volgestort terrein plaats. Jurgen Thiebaut: “Dat gebeurde pas nadat we verscheidene aanmaningen hadden gestuurd naar G. Maar de man deed alsnog er niets aan de hand was en negeerde ons. Nadat we heel wat geduld hadden getoond, gingen we tot de actie over. We haalden niet minder dan 38 ton schroot weg en ook nog eens liefst 31 gewoon afval. Een flink deel van de kosten van de hele operatie viel ten laste van G. Hij moest aan het gemeentebestuur van Ternat – de opdrachtgever van de opruimactie – ongeveer vijfduizend euro betalen.”
Wie dacht dat de Wambekenaar zijn lesje had geleerd, had het mis voor. Al korte tijd nadat het terrein in oktober 2010 werd proper geveegd, begon hij blijkbaar al met mondjesmaat terug te storten op hetzelfde terrein tussen de Spiegelstraat en de Kouterbroeken.
“Zo te zien heeft ons optreden van anderhalf jaar geleden op betrokkene weinig indruk gemaakt”, zegt milieuambtenaar Jurgen Thiebaut. “Maar deze keer hebben we niet zolang geduld gehad. Enkele maanden geleden werd duidelijk dat er alweer een illegaal stort van enige omvang in de maak was. In januari stuurde ik Ghislain G. voor de eerste keer een aanmaning om zijn stort meteen op te ruimen. Daar kwam geen reactie op zodat ik 27 februari aan betrokkene meldde dat ik niet anders kon vaststellen dat zijn illegaal stort niet opgeruimd werd en dat de milieudienst weer zelf tot de actie zou overgaan. Samen met een schroothandel gingen wij aan de slag.”
Ook deze keer werd er vooral schroot gevonden, goed voor enkele tonnen. Maar er was op het terrein ook heel wat ander afval aanwezig: isolatiemateriaal, autobanden, plastiek, buizen, balken, enzovoort. Terreineigenaar G. beweerde geen brief te hebben ontvangen met de dreiging tot ambtshalve opruiming en dan ook compleet verrast te zijn door het optreden van de Ternatse milieudienst.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2012
Ludo Van Der Cammen
Ludo Van Der Cammen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido | 14 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 04 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 30 mei 2024
Guido Van Cauwelaert | 29 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024

archief