TERNAT - Vrachtwagens kantelen tegen dakgoten in Nattestraat

C21

TERNAT - Vrachtwagens kantelen tegen dakgoten in Nattestraat

Bloembak_2012_p200

In de Nattestraat in Ternat werd door middel van twee bloembakken een wegversmalling gecreëerd. De Nattestraat verbindt het centrum van Ternat met de Assesteenweg en de E40. Deze verkeerspingreep heeft volgens de gemeentelijk mobiliteitsambtenaar Jo Van der Elst twee aspecten.

“Zowat om de maand werden de dakgoten van de twee woningen die zich aan de rand van de rijbaan bevinden losgetrokken of stuk gereden door de laadbakken van vrachtwagens. Als twee voertuigen hier elkaar moeten passeren en een van die voertuigen is een vrachtwagen, dan moet die te ver uitwijken. Daardoor komt de vrachtwagen in de straatgoot terecht waardoor de laadbak kantelt tegen de dakgoten en zo schade toebrengt”, legt Jo Van der Elst uit.
Het tweede aspect van de plaatsing va de bloembakken is de hoge snelheid in dit gedeelte van de Nattestraat drastisch af te remmen. “Het verkeer komende van de Assesteenweg heeft voorrang op het verkeer komende uit het centrum. Alles is voldoende visueel duidelijk en via signalisatie aangekondigd, maar later deze maand worden extra haakse lijnen op de weg geschilderd om de voertuigen reeds van op vijftig meter te laten afremmen. Het gaat om een proefopstelling van enkele maanden, waarna een evaluatie volgt”, aldus mobiliteitsambtenaar Jo Van der Elst.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mrt 2012
Ludo Van Der Cammen
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 18 jun 2024
Guido | 14 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 04 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 30 mei 2024
Guido Van Cauwelaert | 29 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024

archief