Voormalige IKEA-site TERNAT aanpakken

C21

Voormalige IKEA-site TERNAT aanpakken

Julien_dekeyser_2011_b_p200
Julien Dekeyser, gedeputeerde voor ruimtelijke ordening (ep)

De provincieraad van Vlaams-Brabant stelde het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan 'Specifiek Economisch Knooppunt Ternat' vast. Hierdoor is de reconversie van de voormalige IKEA-site mogelijk.

'Met de voorlopige vaststelling van het ruimtelijk uitvoeringsplan 'Specifiek Economisch Knooppunt Ternat' willen we in de eerste plaats de reconversie van de voormalige IKEA-site mogelijk maken', zegt Julien Dekeyser, gedeputeerde voor ruimtelijke ordening. 'Een reorganisatie van de site biedt ruimte voor nieuwe ontwikkelingen binnen de bestaande bedrijvenzone van circa 10 ha'.
Daarnaast omvat het plan een uitbreiding van de lokale bedrijvenzone aan de Essenestraat met 4,5 ha, gekoppeld aan een uitbreiding van 5,5 ha voor regionale bedrijvigheid.
Ook wordt het gebied in het zuiden, tussen 'Business Center Ternat' en ten noorden van het station aangeduid als zone voor stationsomgeving. Daar is de inplanting van een pendelparking en kleinschalige complementaire voorzieningen, zoals kinderopvang, nutsvoorzieningen en recreatieve voorzieningen, mogelijk. Er is in deze zone ook plaats voor 5000m² kantoren ontwikkeld worden.
In april en mei is er een openbaar onderzoek met infovergadering over de plannen. Het plan wordt ter inzage gelegd in de gemeentehuizen van Asse en Ternat.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2012
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido | 14 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 04 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 30 mei 2024
Guido Van Cauwelaert | 29 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024

archief