TERNAT - Graafwerken langs de Assesteenweg zorgen voor beschadiging van TV-, telefoon- en internetkabels

C21

TERNAT - Graafwerken langs de Assesteenweg zorgen voor beschadiging van TV-, telefoon- en internetkabels

Editiepajot_problemen_foto_emile_de_bolle_wambeek_4
Foto's © Emiel De Bolle
 
Editiepajot_problemen_foto_emile_de_bolle_wambeek_5
Foto's © Emiel De Bolle
 

De aanleg van 2 extra sporen op de lijn L50A van Brussel naar Gent, zorgt al meer dan een jaar voor serieuze verkeershinder op de N285. Reeds meerdere keren werd de schakelkabine van Belgacom (die zich onderaan de spoorwegbrug bevindt), beschadigd door het werfverkeer. Sinds enkele weken worden er ook nieuwe elektriciteit- en gasleidingen aangelegd langs de N285. Wat overdag soms grote files tot gevolg heeft.

Op donderdag 29 maart, rond 16 uur, wordt door een graafmachine de kabel stukgetrokken ter hoogte van de firma Perkoplant. Met als gevolg dat het communicatieverkeer volledig plat ligt.
Op zaterdag 31 maart heeft de ploeg van Belgacom tegen 17 uur alles in orde gekregen.
Op vrijdag 20 april wordt er een geul van +/- 1.5 meter diep gegraven, vertrekkende van aan Perkoplant naar de verkeerslichten toe van Wambeek-centrum. Wanneer de werken gedaan waren, en de aannemer ’s avonds alles netjes achterliet, kwamen de bewoners van nummer 358 (Carrosserie Feniks) erachter dat er serieuze storingen waren op de telefoonlijn, daarna viel de TV-voorziening uit, en even later ook nog het Internet. Er wonen vier gezinnen in dit gebouw, die allemaal van de buitenwereld werden afgesloten.
Voor het bedrijf Feniks, dat ook een 24 op 24 u. takeldienst verzorgt, was dit dubbele pech. Klanten, noch politie konden hen bereiken. Vandaag heeft de ploeg van Belgacom in de late namiddag alles kunnen herstellen. Over een afstand van +/- 30 meter werd opnieuw een gracht gegraven. Omdat de kabel op twee plaatsen doorgesneden was besloot men niet te lassen, maar werd de kabel volledig vernieuwd. Lassen zorgt vaak voor kwaliteitsverlies van het signaal. Morgen, woensdag 25/04 gaan ze voor alle veiligheid de toevoerkabel naar het gebouw ook vernieuwen omdat die ook een lichte storing aangeeft. Soms komen grote vrachtwagens op de parking van het bedrijf rechtsomkeer maken, met kleine verzakkingen tot gevolg. De mogelijkheid zit er in dat het aanleggen van deze kabels en buizen nog voor problemen kan zorgen over het nog te vernieuwen tracé.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2012
Emiel De Bolle
Emiel De Bolle
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido | 14 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 04 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 30 mei 2024
Guido Van Cauwelaert | 29 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024

archief