TERNAT: 1000 handtekeningen voor een brug voor iedereen

C21

TERNAT: 1000 handtekeningen voor een brug voor iedereen

Editiepajot_ternat_brug_e40
 
Editiepajot_ternat_brug_e40__1_
 

NIEUWE BRUG OVER E 40 BLIJFT VOOR DISCUSSIE ZORGEN. Bijna 1000 ondertekenaars voor internetpetitie www.eenbrugvooriedereen.be. CD&V VRAAGT GEMEENTERAADSBESLISSING TE HERZIEN.

 
sp.a-gras :
 
VRAAGT AANDACHT VOOR VEILIGHEID EN COMFORT VOETGANGERS
EN EEN VOLWAARDIG ALTERNATIEF VOOR HET AUTOVERKEER
 
De nieuwe brug over de E40 (de oude werd vernield door een vrachtwagen met een kraan erop) bestaat uit een rijstrook enkel toegankelijk voor vrachtwagens naar en van het bedrijf Sun Chemical en daarnaast uit een fietspad. Het kan niet dat een brug betaald met ieders belastinggeld alleen ten goede komt aan één enkel bedrijf zeggen de actievoerders van het comité www.eenbrugvooriedereen.be  , die ondertussen bijna 1000 internetondertekenaars achter hun petitie kregen. Dat zijn niet alleen bewoners van "over de autosnelweg" maar ook inwoners van Donker- en Groenstraat. Sommige inwoners van deze straten vrezen nochtans een toestroom van verkeer dat de drukke Assesteenweg wil vermijden, in hun straat. CD&V vraagt daarom aan de gemeenteraad om haar standpunt te herzien en het gewest te vragen de brug open te stellen voor autoverkeer.
 
ALTERNATIEF VOOR AUTOVERKEER
 
sp.a-gras wees er onlangs nog op dat als het gewest op de nieuwe brug geen autoverkeer wil toelaten het dan maar een alternatief moet voorzien. Dat zou erin kunnen bestaan dat het gewest de Steenbergstraat en een deel van de Vitseroelstraat over neemt en verbetert. sp.a-volksvertegenwoordiger Else De Wachter interpelleerde daarover bevoegd minister Crevits maar die deed alsof haar neus bloedde...
 
VEILIGHEID VOETGANGERS !
 
sp.a-gras vindt ook dat er een loopje genomen wordt met de veiligheid van de voetgangers op deze nochtans ook als "voetgangersbrug" aangekondigde brug! Gemeenteraadslid Guido Van Cauwelaert stelde daarover een schriftelijke vraag aan het college. Waar moeten voetgangers nu eigenlijk lopen op de brug, vraagt hij aan het college. Op de brug zelf is er een stukje voetpad maar ervoor of erna helemaal niet. Volgens het verkeersreglement moet de voetganger dan links op de rijweg lopen. Met het risico er te worden platgereden door een vijftonner. De voetganger mag ook op het fietspad lopen (na eerst over de betonnen vangrails te zijn gesprongen) maar mag daar de fietsers niet hinderen. Netjes op een rij dus... Heel comfortabel...
 
 FOUT VERKEERSBORD
 
En hoe zit het met dat verkeersbord dat links afslaan verbiedt met uitzondering van +5 tonners van Sun Chemical ?" vraagt Van Cauwelaert aan het college. "Moet daar niet worden aan toegevoegd "en fietsers" of is dat quantité négligeable voor het college?
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jul 2008
Editiepajot
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 24 nov 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 12 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 08 nov 2022
Guido van Cauwelaert | 29 okt 2022
Guido van Cauwelaert | 27 okt 2022
Guido van Cauwelaert | 27 okt 2022

archief