Voormalige IKEA-site TERNAT kan aangepakt worden

C21

Voormalige IKEA-site TERNAT kan aangepakt worden

Julien_dekeyser_2011_b_p200
Julien Dekeyser, gedeputeerde voor ruimtelijke ordening (ep)

De provincieraad van Vlaams-Brabant stelde het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan 'Specifiek Economisch Knooppunt Ternat' definitief vast. Hierdoor wordt een reconversie van de voormalige IKEA-site mogelijk.

'Met de definitieve vaststelling van het ruimtelijk uitvoeringsplan 'Specifiek Economisch Knooppunt Ternat' willen we in de eerste plaats de reconversie van de voormalige IKEA-site mogelijk maken', zegt Julien Dekeyser, gedeputeerde voor ruimtelijke ordening. 'Een reorganisatie van de site biedt ruimte voor nieuwe ontwikkelingen binnen de bestaande bedrijvenzone van circa 10 ha'.
Daarnaast omvat het plan een uitbreiding van de lokale bedrijvenzone aan de Essenestraat met 4,5 ha, gekoppeld aan een uitbreiding van 5,5 ha voor regionale bedrijvigheid.
Ook wordt het gebied in het zuiden, tussen 'Business Center Ternat' en ten noorden van het station aangeduid als zone voor stationsomgeving. Daar is de inplanting van een pendelparking en kleinschalige complementaire voorzieningen, zoals kinderopvang, nutsvoorzieningen en recreatieve voorzieningen, mogelijk. Er kan in deze zone ook voor maximaal 5000m² kantoren ontwikkeld worden.
In het kader van het openbaar onderzoek werden 10 bezwaren en adviezen ingediend. Deze werden behandeld door de provinciale commissie voor ruimtelijk ordening. De belangrijkste wijziging betreft de minimaal toegelaten bedrijfsperceeloppervlakte in de regionale bedrijvenzone. Deze oppervlakte wordt teruggebracht van 5000 m² naar 2500 m² om ook tegemoet te kunnen komen aan kleinschaliger bedrijfsactiviteiten die vandaag reeds prominent aanwezig zijn in de bestaande bedrijvenzone.
Nu wordt het dossier opgestuurd naar de minister voor goedkeuring.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 10 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jun 2024

archief