TERNAT - Gewest wil regeling verkeer over nieuwe brug E40 al wijzigen

C21

TERNAT - Gewest wil regeling verkeer over nieuwe brug E40 al wijzigen

Editiepajot_ternat_petitie_brug_foto_guido_van_cauwelaert
 

Maandag of dinsdag al krijgt de gemeenteraad een brief van Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) in de bus met haar antwoord op de bij eenparigheid genomen gemeenteraadsbeslissing om een herziening te vragen van de getroffen regeling voor het verkeer over de nieuwe brug.

Momenteel is de brug voor de helft voorbehouden voor fietsers en voor de helft voor vrachtwagens van meer dan 5 ton die naar het bedrijf Sun Chemical moeten. Maar de lokale CD&V vindt dat ook de bewoners van Vitseroel (aan de overkant van de autosnelweg) moeten doorgang krijgen met hun auto. sp.a-gras maakt zich zorgen over de veiligheid van de voetgangers, voor wie geen plaats voorzien werd. Enkel op de brug zelf, aan de kant van het zwaar verkeer is er een stukje voetpad naast de reling maar ervoor en erna...niks! sp.a-gras pleit ervoor dat het gewest de omleidingsweg via Steenbergstraat-Vitseroelstraat naar de andere brug over de E40 wat verderop, zou overnemen en verbeteren. Daardoor zou overlast voor Groenstraat en Donkerstraat tijdens de spitsuren kunnen vermeden worden en wordt de veiligheid van de zwakke weggebruiker gewaarborgd. Crevits werd daarover al geïnterpelleerd door Vlaams parlementslid Else De Wachter maar haar antwoord laat op zich wachten.

CD&V en sp.a-gras trokken in kartel naar de verkiezingen en zitten in de Ternatse gemeenteraad in één fractie. Hun standpunten zijn niet tegengesteld maar complementair zeggen vertegenwoordigers van de twee deelfracties.
 
Op de vraag van burgemeester Parys wat er nu precies in de brief staat wilden of konden de CD&V-raadsleden, gisteren op de gemeenteraad, niet ingaan. Ondertussen zou de bevoegde schepen - tegen het unanieme standpunt van de gemeenteraad in - bij de gewestadministratie gaan lobbyen zijn.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 aug 2008
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022
Guido van Cauwelaert | 28 nov 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 24 nov 2022
Guido van Cauwelaert | 12 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 08 nov 2022
Guido van Cauwelaert | 29 okt 2022

archief