TERNAT - Klacht tegen NMBS

C21

TERNAT - Klacht tegen NMBS

Editiepajot_essene-lombeek_gevaarlijk
 

Gemeenteraadslid Gunter Desmet (CD&V-JA): “Al enkele maanden worden de perrons aan de halte Essene-Lombeek op lijn 50 in het kader van het GEN-project heraangelegd. Tot nog toe verliepen deze werken zonder noemenswaardige ongemakken of problemen.

Toen ik als pendelaar deze ochtend na enkele dagen verlof weer de trein richting Aalst nam, viel het mij op dat op het perron richting Brussel half was afgegraven, zodat het niveauverschil om in of uit de trein te stappen daar minstens een halve meter bedraagt. Voor vertrekkende pendelaars richting Brussel vormt dit geen probleem: deze nemen gewoon in het eerste deel van de trein plaats.
 
Voor pendelaars komende uit de richting van Aalst is het verhaal helemaal anders: op de haltes tussen Aalst en Essene-Lombeek wordt nergens gewaarschuwd dat reizigers vooraan moeten plaatsnemen. Ook op de treinen wordt dit niet omgeroepen, of toch niet altijd. Zo nam ik vandaag vrijdag 26 september om 13u28 in Aalst de trein terug naar Essene-Lombeek, en werd hiervan geen melding gemaakt.
 
Met deze gevaarlijke situatie kunnen ongevallen niet uitblijven. En, inderdaad, zonet word ik gecontacteerd door mijn moeder, Roos Decuypere, dat zij daar bij het uitstappen uit de trein komende uit Aalst (met vertrek in Aalst om 16u09) een zware val gemaakt heeft. Gelukkig lijkt er niets gebroken. Gelukkig ook dat een medereiziger mijn moeder heeft kunnen recht helpen. Op deze trein gebeurde geen enkele communicatie dat de reizigers met bestemming Essene-Lombeek in de eerste rijtuigen moeten plaatsnemen. Reizigers uit de laatste rijtuigen kunnen niet anders dan ter plekke een sprong in het ijle te wagen.
 
Via dit artikel wens ik in naam van mijn moeder officieel klacht in te dienen bij de NMBS. Meer nog wil ik u hierbij van deze gevaarlijke toestand op de hoogte brengen, zodat u meteen de gepaste maatregelen kunt nemen om de gevaarlijke situatie op te lossen. Ik durf er niet aan denken wat er kan gebeuren mocht een oudere persoon in het donker op die plek in de huidige omstandigheden zou moeten uitstappen...
 
Ik heb dit artikel meteen ook naar de regionale pers gestuurd, zodat zij via hun kanalen de reizigers al kunnen waarschuwen voor de bijna levensgevaarlijke toestanden. In bijlage een foto om de gevaarlijke toestand te bewijzen”, besluit Gunter Desmet.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2008
Editiepajot
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 30 sep 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 26 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 17 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 15 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 15 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 12 sep 2022

archief