TERNAT - Folk- en jazzdag

C21

TERNAT - Folk- en jazzdag

Editiepajot_muziekmozaiek
 

Op zaterdag 18 oktober organiseert Muziekmozaïek, Impulscentrum voor Folk en Jazz, dé Folk- en Jazzdag in CC De Ploter in Ternat. Het wordt een ontmoetingsdag voor folk- en jazzmuzikanten, -organisatoren en -liefhebbers. In elk lokaal van De Ploter vallen die dag gratis workshops te beleven, en verder zijn er optredens in alle hoekjes, adviesloketten langs de muren, tentoonstellingen onder en boven de tafels en een avondprogramma met folk- en jazzmuzikanten, My Folky Valentine genaamd, dat we gewoonweg op het podium van de schouwburg zetten.

Muzikanten, organisatoren en zeker liefhebbers van folk en jazz kunnen er genieten van de muziek, misschien iets bijleren tijdens een workshop, of wat vraagtekens wegwerken aan de infostandjes. 
 
Wat staat er tijdens de Folk- & Jazzdag allemaal concreet op het programma?
 
Gratis workshops: Podiumprésence met André Lefèvre (14u en 15u45), Ritmiek met Chris Joris (14u), Promotie van muziekgroepen met Katrien Van Remortel (14u en 15u45), Soundcheck met Eric Janssens (17u30), Liedteksten schrijven met Gerry De Mol (14u en 15u45), Jazzinitiatie met Filip Verneert (17u30) en Folkgeschiedenis met Marc Vandemoortele (15u45).
Adviesloketten van Sabam (voor vragen over auteursrechten), Kunstenloket (voor vragen over kunstenaarsstatuut, kleine dagvergoeding enz.) en Fortis (ivm instrumentenverzekering en B.A. en ongevallenverzekering)
Muziekmarkt met info over Muziekmozaïek, zoekertjes- en affichemuur, cd-shop enz.
Jamruimte met optredens, vanaf 15u30, van Furik, My Groovy Sisters, Sakura en Witlof Ensemble
De schatkamers van folk en jazz met oude platen, partituren, liedboeken en naslagwerken
Muzikale kinderanimatie
My Folky Valentine: Aan de eerste Folk- & Jazzdag van Muziekmozaïek wordt ook een avondprogramma gekoppeld. Met niet alleen de bekendmaking van de winnaars van de Muzmoz-Melodiewedstrijd maar ook een eenmalig concert van een speciaal voor de gelegenheid opgezet project. Uitgangspunt is de vraag wat het resultaat zou zijn als je jazzstandards speelt met folkinstrumenten en je folktraditionals in een jazzkleedje steekt. De Folk- & Jazzband, o.l.v. folkaccordeonist Wim Claeys en jazzgitarist Filip Verneert, geeft al spelend het antwoord op deze vraag. In opdracht van Muziekmozaïek gaan een handvol muzikanten uit beide genres met graagte aan de slag om enkele muzikale grenzen te slopen en samen hun liefde voor My Folky Valentine te betuigen (20u30).
Bandleden: Wim Claeys, Filip Verneert, Tine Devolder, Peter Vandendriessche, Paul Flush, Roman Korolik, Louis Favre en Ilse Duyck. 
 
Praktisch:
 
Zaterdag 18 oktober, vanaf 13u30 in cc De Ploter, Kerkstraat 4, 1742 Ternat
Dagactiviteit gratis, avondprogramma €5
 
Info en inschrijvingen (voor de workshops):
Muziekmozaïek vzw, 02 532 28 38, info@muzmoz.be , www.muziekmozaiek.be .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2008
Editiepajot
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 30 sep 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 26 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 17 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 15 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 15 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 12 sep 2022

archief