TERNAT - Geen extra zebrapad aan station

C21

TERNAT - Geen extra zebrapad aan station

Editiepajot_ternat_station_zebrapad
 

Stef De Mesmaeker (N-VA): “De meerderheid negeert de vraag van een paar honderd pendelaars om meer veiligheid - in casu- de aanleg van een zebrapad ter hoogte van de fietsenstalling aan het station van Ternat. Schepen Dooms trekt de vraag van de mensen die dagelijks hun leven wagen om hier over te steken in het belachelijke door te stellen dat: “ Als men een oversteekplaats wil om nog een krant te halen, dan moeten we ook een zebrapad leggen tegenover de beenhouwerij als men nog americain wil halen voor men zijn trein neemt, of rechtover de nieuwkuis”.

De N-VA vindt het spijtig dat men met zo’n “dooddoener” een goede oplossing voor een zeer gevaarlijke oversteekplaats naar de prullenmand verwijst. Men vergeet dat deze plaats ook de oversteekplaats is voor de vele, dikwijls jonge fietsers die op deze plaats moeten oversteken om de fietsenstalling te bereiken en het feit dat het zebrapad - samen met het voorstel om de bushalte een paar meter op te schuiven - ook het gezichtsveld voor overstekende voetgangers aanzienlijk zou verbeteren. Aan de ene kant geen bussen meer, aan de andere kant zouden dan net in de bocht geen vrachtwagens of bussen meer kunnen parkeren.
Als alternatief aanvaarde de meerderheid het voorstel van schepen Dooms om er een zone 30 te installeren. Op zich geen slecht idee, ware het niet dat dit alleen maar overkwam als een tegenvoorstel en niets meer dan dat. Getuige hiervan is het feit dat men gewoon een verkeersbord wil zetten die deze zone aanduidt zonder bijkomende verkeers- of andere signalisatieaanpassingen. In concreto zal dit dus niets aan de verkeersonveiligheid op deze plaats veranderen!
 
De resultaten van de telling van 4 september:
 
Gedurende twee uur werd er in de ochtendspits een telling gehouden en aan de mensen twee vragen gesteld. In totaal werd er in de bocht (rechtover de krantenwinkel) - tussen 6u.20 en 8u.20 ’s morgens -welgeteld 261 maal overgestoken. (Volgens de laatste cijfers van de NMBS (januari 2008) zijn er gem. 1.232 reizigers per dag). Op de vraag of er op deze plaats een zebrapad nodig is, werd er op één enkeling na, door alle mensen volmondig ja geantwoord. Op de tweede vraag of er daarnaast ook nog bijkomende snelheidsremmende maatregelen moeten worden genomen, werd er door 44% van de mensen ja geantwoord.
 
Als meest voorkomende opmerkingen noteerden we:
 
-           “Onbegrijpelijk dat er geen zebrapad ligt op een dergelijk gevaarlijke plaats.”
-           “Ik heb al contact opgenomen met de gemeente maar ze reageren hier niet op.”
-           “Men zou de bushalte kant station moeten verplaatsen: belemmering overstekende voetgangers, belemmering + kan niet / of zeer moeilijk fietsenstalling of parkeerplaats bereiken.”
-           “Er is zeker een zebrapad nodig, maar geen snelheidsremmende zaken op weg aanbrengen. Wel aandacht trekken door bvb. Knipperlicht”, besluit Staf De Mesmaeker.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 sep 2008
Editiepajot
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 26 sep 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 17 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 15 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 15 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 12 sep 2022
Marc Sluys | 30 aug 2022
Guido van Cauwelaert | 23 aug 2022

archief