Rock TERNAT is en blijft topper

C21

Rock TERNAT is en blijft topper

Editiepajot_rock_ternat_zaterdag_foto_tom_vierendeels
 
Editiepajot_rock_ternat_zaterdag_foto_tom_vierendeels__7_
Editiepajot_rock_ternat_zaterdag_foto_tom_vierendeels__9_
 

Zaterdag gingen de deuren van Rock Ternat om 3u45 weer voor een jaar dicht, met als traditionele laatste groep Discobar Galaxie. Er mag van een succesweekend gesproken worden met zo’n 12.000 bezoekers over twee festivaldagen.

Zaterdag stond garant voor stevige rock op het hoofdpodium, door voornamelijk Belgische groepen.
 
‘Drie jaar geleden werd er voor een nieuw concept gekozen bij de organisatie van Rock Ternat.’ Weet Gwennan Dekens, medeorganisatrice van Rock Ternat. Dit concept houd de nieuwe locatie –langs de Assesteenweg- in. Dit omdat het op de vorige locatie te groot werd. De laatste drie jaar willen ze het kleiner houden. Zo is er nu bijvoorbeeld nog maar één tent, en vroeger waren er twee. ‘Voor de groepen kiezen we op zaterdag voornamelijk dance, meer naar het fuifachtige naartoe. Dit jaar zijn we hiervan wel wat afgeweken met A Brand en Arsenal. Op zaterdag kiezen we voor meer volwassen optredens.’ Daarom heeft de organisatie bewust de volgorde van de groepen gekozen. Zo werd er begonnen met de jongere generatie, en later op de avond rijpere groepen. ‘De Clement Peerens Explosition vormt hier een perfecte overgang.’ Zegt Gwennan. ‘Buiten op de dj stage kozen we voor lokale dj’s die hier het beste van zichzelf mogen geven. De meeste groepen op het hoofdpodium zijn ook hooggerankt in de Afrekening.’
 
De aftrap werd gegeven door Landfill om 14u45. Dit zijn enkele jonge talenten die gewonnen hebben met een soort van wedstrijd. ‘Deze werd georganiseerd door vi.be, het nieuwe platform van Poppunt. Groepjes konden een soort van myspace aanmaken en Kim De Wever (grote foto), organisator van Rock Ternat, koos daar de voor hun beste groep uit. Dit werd dus Landfill.’ Zegt Gwennan.
 
Hierna mochten de jongelingen van Freaky Age het beste van zichzelf geven. Zij speelden als het ware een thuismatch na een succesvol festivalseizoen voor hun. Op menig affiche van festivals stond de naam van de groep te lezen. Veel tijd om van de andere groepen te genieten hadden ze echter niet omdat ze meteen doormoesten naar de TMF Awards in het Sportpaleis.
 
Dan was het de beurt aan Nada Surf, een Amerikaanse band die een speciale toets gaf aan de affiche. Met één liedje om de drie jaar hebben ze nu een aantal van vijf platen bereikt. Hun bekendste is Popular.
 
Hierna was het weer pure rock met het trio Triggerfinger. Met de energie waarmee die mannen op het podium stonden stond de tent meteen in lichterlaaie. Of je nu fan bent of niet, iedereen kon de muziek van deze heren bekoren.
 
Daarna was het weer de beurt  aan jong talent uit de regio, The Black Box Revelation. Dit duo uit Dilbeek kon je de afgelopen maanden meerdere keren horen op de radio. Beiden gaven zich voluit op het podium. De drummer was zelfs zo enthousiast dat één van zijn symbalen tijdens het tweede nummer de lucht in vloog.
 
En wie kent ondertussen de hit ‘Geft da kaske na is hier’ nog niet van de Clement Peerens Explosition. Wat ooit begon als een sketch in het Leugenpaleis –toen nog met Bart Peeters-, is momenteel een satirische rockgroep. De tussendoor vertelde (fictieve) anekdotes en voedsel dat de tent werd in gegooid werd erg gesmaakt bij het publiek. De lachspieren werden weer geoefend.
Dan was Arno aan de beurt, vroeger met TC Matic, nu de groep Arno. Zelf stelt hij zijn muziekanten allemaal voor als Wendy Van Wanten maar dit maakte er het enthousiasme bij het publiek niet minder om. Wie Arno al zien optreden heeft weet wel in wat voor toestand hij het podium betreed en die mocht er zijn.
 
En dan was het de beurt aan Hooverphonic. Een dag nadat Geike Arnaert aankondigde dat ze zou stoppen met Hooverphonic, speelde ze al één van haar laatste optredens op Rock Ternat. Iets wat haar zelf duidelijk wel wat aangreep. Het resultaat mocht er alleszins zijn. Hooverphonic bracht een sterke set en het publiek gaf Geike een oprechte staande ovatie.
Traditioneel werd er afgesloten met Discobar Galaxie.
 
‘Rock Ternat 2008 mag echt een succes genoemd worden. Twee dagen zon en een uitgebalanceerde affiche omkaderd met voldoende sfeer zoals het buitenpodium bleek de ideale mix.’ weet Gwennan.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 okt 2008
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 30 sep 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 26 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 17 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 15 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 15 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 12 sep 2022

archief