TERNAT - Toch zebrapad aan station

C21

TERNAT - Toch zebrapad aan station

Editiepajot_ternat_geen_zebrapad_vervolg
 

Op de vorige gemeenteraadszitting werd er - nog maar eens - voorgesteld om een beveiligde oversteekplaats voor voetgangers of zebrapad aan te leggen aan het station van Ternat, ter hoogte van de dagbladhandel. Uit een enquête van N-VA Ternat ter plaatse was immers gebleken dat een overgrote meerderheid van de pendelaars daarop aandringt.

Door de bevoegde schepen werd daarop aangekondigd dat er in het kader van de herinrichtingwerken van de stationsomgeving, door de ontwerper, wordt voorgesteld om hier een zone 30 in te richten. Die zone 30 reeds zou reeds voor de herinrichtingwerken worden ingesteld, zonder begeleidende maatregelen (ingrepen in het straatbeeld die het verkeer remmen).
 
"Binnen de zone 30 zijn geen zebrapaden nodig, om de heel eenvoudige reden dat voetgangers en fietsers daar altijd voorrang hebben op de voertuigen.», verklaarde schepen Dooms in de gemeenteraadszitting en later ook in de lokale pers.
 
Op basis hiervan werd door een meerderheid in de gemeenteraad beslist geen zebrapad aan te leggen.
 
De motivering van de gemeenteraad klopt echter niet! “Voetgangers én fietsers hebben geen voorrang in een zone 30. Wanneer een zone 30 wordt ingesteld is het eigenlijk de bedoeling dat het verkeer zo veel mogelijk gemengd gebeurt, en daardoor zijn oversteekplaatsen voor voetgangers er in principe overbodig. Het is de bedoeling dat in een zone 30 elkeen kan oversteken waar hij het wenst, mits voorrang te geven aan de voertuigen die er rijden,” zegt verkeersdeskundige ir. Michel Loccufier van sp.a Ternat. “Echter, wanneer bv. een schooluitgang is gelegen in een zone 30,wordt er om de automobilisten er bijkomend attent op te maken dat er op die plaats veel kinderen "kunnen" oversteken, soms toch een oversteekplaats gemarkeerd. Hetzelfde kan ook aan een station.”
 
“Aangezien er aan het station geen begeleidende verkeersremmende ingrepen zullen gebeuren is er dus reden te over om de automobilisten opmerkzaam te maken op de overstekende pendelaars door de oversteekplaats aan te duiden door er een zebrapad te schilderen,” vindt gemeenteraadslid Guido Van Cauwelaert. Hij stelt dan ook aan de gemeenteraad voor om de beslissing te herzien omdat ze op een foute redenering berust.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 okt 2008
Editiepajot
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 24 mei 2023
Guido van Cauwelaert | 24 mei 2023
Guido van Cauwelaert | 17 mei 2023
Guido Van Cauwelaert | 14 mei 2023
Guido van Cauwelaert | 10 mei 2023
Guido | 08 mei 2023
Guido van Cauwelaert | 06 mei 2023
Guido Van Cauwelaert | 03 mei 2023

archief