Eerste Belgische Branch Club opgericht in TERNAT

C21

Eerste Belgische Branch Club opgericht in TERNAT

Editiepajot_ternat_oprichting_branch_club_foto_marc_spinnael

Onder de vleugels L.C. Brussel-Erasmus werd onlangs de eerste Branch Club van België opgericht, nl. LC Brussel Erasmus – Branch Brussel - Graaf van Vlaenderen. Haar wimpel stelt Philip de Schone voor, Graaf van Vlaenderen, Hertog van Bourgondië, die graag zijn tijd doorbracht in Brussel.

Een Branch Club komt over van de USA, waar op de vlakten van Utha, Nebraska of Arkansas, mensen waren die ook het Lions ideaal wilden verwezenlijken maar omwille van de geografische spreiding de 20 leden, vereist om een volwaardige club te stichten, moeilijk konden samenbrengen.

In ons dichtbevolkt West-Europees landje heeft de “nieuwe levensstijl” die recent onze samenleving in een soort “jungle” heeft omgewoeld, ook een spreiding veroorzaakt, maar dan eerder een sociale en mentale, waar ook, van meet af aan, 20 leden blijvend verenigen, moeilijk te realiseren valt. En zo komen we aan de nieuwe toepassing van de Branch Club.

Een Branch Club is dus een onderdeel van een reeds bestaande Lions Club, in dit geval Lions Club Brussel Erasmus, die in eenzelfde vorm wordt gegoten als een “echte” Lions Club met een bestuur en alle andere zaken die het clubleven met zich meebrengt, maar administratief werkt onder de vleugels van haar moederclub, de “Parent Club”

De leden van een Branch Club worden leden van een bestaande Club, die dan fungeert als moederclub van deze aftakking, lees branch…

De tak houdt zijn eigen vergaderingen, in zijn eigen Club-lokaal - de Hostellerie ’t Fornuis in Ternat - heeft zijn eigen sociale werken, doet zijn eigen fondsenwervingen, kortom kan als Club aan de slag. Momenteel telt de Branch 15 effectieve leden en 3 kandidaat-leden.

Alleen het administratieve en juridische met het hoofdkwartier in Oak Brook moet via de Parent Club gebeuren. Vanaf het ogenblik dat zij dan met 20 effectieve Branch-Leden zijn,

kunnen ze de charter aanvragen om zo daadwerkelijk over te gaan tot de officiële stichting van : Lions Club Brussel - Graaf van Vlaenderen een moment waarnaar wij uitkijken.

Voor meer inlichtingen: http://www.lions-graafvanvlaenderen.be/ 

Foto: Voorzitter Rudi Leonard van Lions Brussel - Graaf van Vlaenderen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2008
Marc Spinnael
Marc Spinnael
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024

archief