TERNAT - Opnieuw discussie over grootschalige kleinhandel op industriezone

C21

TERNAT - Opnieuw discussie over grootschalige kleinhandel op industriezone

Editiepajot_ternat_industriegebieden_foto_guido_van_cauwelaert
 

Ruimtelijke Ordening Vlaanderen wijst op de 'inconsistentie' van het structuurplan, dat een gemengde zone voorziet op de Ikeasite. Meerderheid en oppositie stonden opnieuw lijnrecht tegenover elkaar bij de bespreking van het gemeentelijk structuurplan in de gemeenteraad, o.a. over de toekomst van de "Ikeasite".

De tegenstellingen zijn al langer bekend. Oppositiefractie CD&V, N-VA, SP.A-Gras vindt dat de bedrijvenzone Vitseroel in zijn geheel een zuivere bedrijvenzone moet worden. De LVB-meerderheid wil de Ikeazone een gemengde functie geven omdat dit zo om 'historische redenen' is gegroeid. De nieuwe gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening (Gecoro) - hoofdzakelijk bevolkt met "LVB-deskundigen" - steunde dit met een nipte meerderheid.

'Een zuivere bedrijvenzone zorgt voor meer tewerkstelling en doet de mobiliteitsdruk op de Assesteenweg afnemen.'

De vaak felle discussies tijdens de gemeenteraad leverden niet echt nieuwe elementen op. Gunter Desmet (CD&V) citeerde het advies van de dienst Ruimtelijke Ordening Vlaanderen. Die wijst op de 'inconsistentie' van een gemengde zone. 'Een zuivere bedrijvenzone zorgt voor meer tewerkstelling en doet de mobiliteitsdruk op de Assesteenweg afnemen.' Dat laatste is een belangrijk element voor sp.a-gras om zich tegen deze gemengde zone uit te spreken. Ook wij zijn ervan overtuigd dat deze gemengde zone een slechte zaak is voor de werkgelegenheid, stelde raadslid Van Cauwelaert.

In de praktijk wordt 1,8 hectare ingekleurd als gemengde bedrijvenzone. Dat betekent dat daar ook grootschalige kleinhandel mag komen. De oppervlakte is overigens minder dan wat Redevco - de vastgoeddochter van GB, die eigenaar van de hele zone is - in haar bezwaarschrift vraagt. Dat het, volgens raadslid Michel Vanderhasselt (CD&V), sinds deze week al opmerkelijk rustiger is op de Assesteenweg maakt geen indruk op burgemeester Ronald Parys (LVB). 'Op een kerkhof is het altijd rustiger', antwoordde hij.

Parys kreeg lik op stuk van de oppositie toen hij stelde dat de opvolger van Ikea 'niet mag zorgen voor bijkomende verkeersdrukte'. 'Bedoelt u de verkeersdrukte van voor of na het vertrek van Ikea? Hoe gaat u dat beoordelen? U hebt geen cijfers, want u hebt altijd geweigerd om tellingen te laten uitvoeren.

Het gemeentelijk ruimtelijke structuurplan werd meerderheid tegen oppositie goedgekeurd. VB onthield zich.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2008
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido | 14 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 04 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 30 mei 2024
Guido Van Cauwelaert | 29 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024

archief