TERNAT - EEN JAAR ZITVOLLEYBALL

C21

TERNAT - EEN JAAR ZITVOLLEYBALL

Zitvolleyball2016nr3
 
Zitvolleyball2016nr2
 
Zitvolleyball2016
 

"Als volleybalclub staan we open voor verschillende doelgroepen", zegt Eric de Laat van Volley Kruikenburg. "Onze vereniging startte een bewegingsschool op voor kleuters en kinderen en we trachten een ruim recreatief aanbod te creëren binnen onze vereniging naast de reguliere competitie voor jeugd en senioren. De integratie van een G-afdeling stond nog bovenaan het lijstje . Met zitvolleybal kozen we voor een maximale integratie van personen met een motorische handicap"

Onder impuls van Eric de Laat werd een werking opgestart, samen met de sportdienst van de gemeente Ternat, waar zowel valide als mindervalide sporters aan kunnen deelnemen op eenzelfde moment.

"Wij zijn de tweede vereniging in Vlaanderen, na Scabazoe in Zoersel, die deze sport aanbieden. Bij ons is dit wel enkel gericht op mensen met een motorische handicap. Er zijn nu een achttal mensen die regelmatig komen trainen. Wij werken samen met verschillende universiteiten waaronder de VUB, vakgroep KINE. Zij sturen wekelijks enkele studenten om bij ons stage te lopen", zegt Eric..
 
"In de omringende landen is zitvolley meer ingeburgerd en daardoor zijn we al tweemaal bij onze noorderburen geweest om deel te nemen aan een internationaal tornooi. We doen het daar, voor ons eerste seizoen, niet slecht. Met een vijfde en derde plaats hebben we dus al heel wat geleerd onder leiding van Peter de Laat, onze trainer", vervolgt Eric.
Heb je zin om deze sport ook eens te proberen, je bent altijd welkom.
"Zitvolley is een sport voor iedereen: ben je fysiek gehandicapt aan de onderste ledematen, ben je sportgeblesseerd of heb je gewoon zin om volleybal eens anders te spelen,… kom met ons meetrainen op woensdagavond van 20u30 tot 22u30 in de Gemeentelijke sporthal van Ternat" besluit Delaet.

 

 

 

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jun 2016
Guido Van Cauwelaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023
Guido van Cauwelaert | 02 dec 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 nov 2023
Guido van Cauwelaert | 21 nov 2023
Guido van Cauwelaert | 19 nov 2023
Guido van Cauwelaert | 10 nov 2023
Guido van Cauwelaert | 08 nov 2023
Guido van Cauwelaert | 07 nov 2023

archief