Brandveiligheid in TERNATse horeca valt mee

C21

Brandveiligheid in TERNATse horeca valt mee

Editiepajot_ternat_eddy_gezel_foto_ludo_van_der_cammen
Links staat Eddy Gezel. - Foto: Ludo Van Der Cammen.
 

Het gemeentebestuur van Ternat is bezig met een controle van de brandveiligheid in de horeca. Ternat telt pakweg 65 horecazaken die moeten nagekeken worden hoe het zit met hun brandpreventie. De uitbaters kregen van het gemeentebestuur de kans om de stand van zaken van de brandveiligheid van hun zaak kosteloos te laten nakijken. 50 van de 65 uitbaters gingen daar op in.

In eerste instantie is het de taak van de brandweer om de brandveiligheid in de horeca te controleren. Maar het Ternatse gemeentebestuur stelde vast dat de brandweer daar nauwelijks of niet de tijd voor heeft. Vandaar dat het gemeentebestuur – in overleg met de brandweer – besliste een architect aan te stellen.

Architect Catherine Laeremans is nu samen met de Ternatse gemeenteambtenaar An Duchâtelet bezig met de brandpreventiecontroles. Laeremans werd door het college van burgemeester en schepenen aangesteld na een prijsaanvraag bij verscheidene architecten. Laeremans vroeg met 200 euro (zonder btw) per controlebeurt de laagste prijs. Ze kreeg een speciale opleiding bij de brandweer van Asse om de brandveiligheids controles zo deskundig mogelijk uit te voeren.

Uit de tot dusver uitgevoerde controles wordt alvast duidelijk dat het met de brandpreventie in de Ternatse horecasector best meevalt. Veruit de meeste zaken zijn ofwel helemaal in orde of de mankementen zijn beperkt. In slechts een heel beperkt aantal zaken moeten er ingrijpende maatregelen getroffen worden om de brandveiligheid in orde te brengen. Ook de parochiehuizen kregen bezoek van het duo Laeremans-Duchâtelet. In het parochiehuis van de deelgemeente Ternat - dat prima in orde is - werden ze rondgeleid door verantwoordelijke Eddy Gezel (zie foto).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 feb 2009
Ludo Van Der Cammen
Ludo Van Der Cammen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 29 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 12 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 04 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024

archief