TERNAT/ JETTE - Schietpartij na tigerkidnapping (update:) - Geen verdachten opgepakt

C21

TERNAT/ JETTE - Schietpartij na tigerkidnapping (update:) - Geen verdachten opgepakt

Editiepajot_politie_okokok

In Ternat zijn donderdagochtend een bankbediende en zijn echtgenote het slachtoffer geworden van een tigerkidnapping. Drie overvallers namen de man mee naar een Dexia-filiaal in Jette, maar daar werden ze verrast door de politie.

Na een schietpartij en een klopjacht zouden de drie overvallers opgepakt zijn. De slachtoffers zijn bevrijd. Er zouden geen gewonden gevallen zijn, zo melden politie en parket. Het Brusselse parket geeft donderdagnamiddag meer uitleg.

De juiste omstandigheden van de tigerkidnapping zijn nog onduidelijk. Wel kon het gerecht bevestigen dat drie gewapende mannen donderdagmorgen de woning van een bankbediende in Ternat binnenvielen en daar de bediende en zijn echtgenote bedreigden. Ze reden met de man naar een Dexia-filiaal aan het Koning Boudewijnpark in Jette.

Daar kwamen de kidnappers oog in oog te staan met de politie en kwam het tot een schietpartij. De overvallers staken de wagen in brand waarmee ze naar Jette waren gereden en vluchtten te voet naar de Wemmelsesteenweg waar ze een andere wagen stalen. De politie zette de achtervolging in kreeg daarbij steun van een helikopter van de federale politie. Uiteindelijk zouden ze erin geslaagd zijn de overvallers op te pakken. De bankbediende en zijn echtgenote zijn ondertussen bevrijd en zouden ongedeerd zijn.

Het Brusselse parket kon nog geen details vrijgeven over de omstandigheden. Om 15.00 uur heeft een persconferentie plaats in het Portalisgebouw aan het Poelaertplein. Daar zal meer uitleg gegeven worden.

UPDATE: De vier daders die donderdagochtend in Ternat een gezin gijzelden, zijn kunnen ontkomen. In tegenstelling tot wat eerder gemeld werd, zijn er geen verdachten opgepakt. Dat heeft het Brusselse parket meegedeeld.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 feb 2009
Ludo Van Der Cammen
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 24 mei 2023
Guido van Cauwelaert | 24 mei 2023
Guido van Cauwelaert | 17 mei 2023
Guido Van Cauwelaert | 14 mei 2023
Guido van Cauwelaert | 10 mei 2023
Guido | 08 mei 2023
Guido van Cauwelaert | 06 mei 2023
Guido Van Cauwelaert | 03 mei 2023

archief