Handelaars en kartel eisen via petitie hoorzitting over herinrichting stationsomgeving TERNAT

C21

Handelaars en kartel eisen via petitie hoorzitting over herinrichting stationsomgeving TERNAT

Editiepajot_ternat_stationsomgeving_petitie_foto_stef_de_mesmaeker
Het treinstation van Ternat. - Foto: Stef De Mesmaeker.
 

De herinrichting van de stationsomgeving van Ternat zet bij de handelaars van de Statiestraat kwaad bloed omdat hun mening op geen enkel moment door het College werd gevraagd.

De plannen zijn klaar, de contracten zijn allemaal getekend of bijna getekend maar de visie en de wensen van de handelaars en omwonenden zijn blijkbaar niet belangrijk voor het College.

De handelaars zitten vooreerst met de vraag hoelang deze werken zullen duren en vooral hoe dikwijls de buurt moeilijk of onbereikbaar zal zijn.

“We voelen allemaal de crisis, en als we nu ook nog een lange tijd onbereikbaar zouden zijn zou dat de doodsteek voor sommigen onder ons kunnen betekenen” hoort men uit vele monden.

Ten tweede wil men ook concreet de plannen zien en een gedetailleerde uitleg hierover krijgen. Hoe zal de precieze inrichting zijn, hoe zit het met de parkeerplaatsen (hoeveel, waar, hoelang parkeren)?

Om op deze vragen eindelijk een duidelijk antwoord te krijgen hebben de handelszaken van de Statiestraat een petitie ondertekend met de vraag aan het College om een hoorzitting te organiseren en dit vóór alle plannen definitief zijn, zodat nog bijgestuurd kan worden waar nodig.

N-VA Ternat deelt samen met zijn kartelpartners deze verzuchtingen van de handelaars (en omwonenden) van de stationsomgeving en zal via Pierre Coffé, gemeenteraadslid van CD&V kartelpartner, deze vraag op de gemeenteraad van 13 februari e.k. voorleggen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 feb 2009
Stef De Mesmaeker
Stef De Mesmaeker
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 22 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 19 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 10 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2024

archief