TERNAT - Anne Pauwels stelt haar debuutroman voor in de bib

C21

TERNAT - Anne Pauwels stelt haar debuutroman voor in de bib

Img_8547
 

Donderdagavond stelt de Ternatse Anne Pauwels haar debuutroman, Verstrikt, voor in de bibliotheek. Ook een andere Ternattenaar, Arnout Busscher, stelt die avond zijn nieuwe boek voor. Dat kreeg als titel "A night with an ugly man". Editiepajot kon alvast Anne strikken voor een exclusief gesprek over haar boek.

Anne is afkomstig uit Asse maar woont al vele jaren met haar gezin in de Pieter Van Cauwelaertstraat in Ternat. Ze studeerde af als vertaler en vertaalde als eindwerk "Le jardin d'acclimatation", een voor zijn tijd gedurfde roman over homosexualiteit waarvoor Yves Navarre in 1984 de befaamde Prix Goncourt kreeg. Een boek uit een andere taal vertalen is ook al een beetje een boek schrijven. Maar het zou nog vele jaren duren voor Anne, een beetje bij toeval, zelf aan een boek zou beginnen. Het idee voor het boek kwam er twaalf jaar geleden, toen haar zoon een verhandeling over fantasie moest schrijven. Om hem aan wat stof tot schrijven te helpen schreven moeder en broer elk een kort fantasierijk verhaal. Jaren later toen Anne een moeilijke revalidatieperiode doormaakte werd dat kort verhaal de aanzet van het boek dat nu gepubliceerd werd. Fantasie en dromen zijn er belangrijk elementen van.

Anne schreef toen in één stuk door het verhaal dat ze in haar hoofd had verder uit. In een volgende fase werden personages verder, dieper, uitgewerkt en werd het decor verder aangevuld. Ze liet het lezen aan vrienden en die moedigden haar aan om het ook uit te geven. Ze vond een enthousiaste uitgever in Dendermonde, die haar nog wat raad gaf en nu na een laatste bijschaving, ligt het dus voor u klaar. Voor de cover kon ze een beroep doen op haar goede vriendin Greta Jans, afkomstig uit Wambeek. De fel rode elementen vormen de rode draad van haar roman. Een verhaal waarin bizarre gebeurtenissen en onverwachte ontmoetingen het leven van de jonge Jolien op zijn kop zetten.

Anne wil het niet laten bij dit eerste boek. Ze heeft zelfs al ideeën voor twee volgende romans. Geen vervolgverhalen op de eerste. Ieder boek moet weer iets origineels zijn, vindt ze.  

Het boek is te verkrijgen in de boekhandel op het Marktplein en andere boekhandels in de streek.

Contact :  apauwels@hotmail.com

 

 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jul 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024

archief