TERNAT - Gemeente dreigt subsidies te verliezen door pesterijen oud burgemeester Parys en VLD

C21

TERNAT - Gemeente dreigt subsidies te verliezen door pesterijen oud burgemeester Parys en VLD

2015-04-23_16
Door het verzet van oud burgemeester Parys en de VLD dreigt de gemeente de 12000 euro subsidies van de provincie voor het milieu- en natuurbeleid te verliezen. Het lijkt er dus op dat enkele oude krokodillen de vernieuwde bestuursploeg onder leiding van burgemeester Wachtelaer geen succesvol beleid gunnen en daarvoor alle middelen uit de kast halen,ten koste van de belastingbetaler.
 
Img_8407
Img_8002_knip_parys_en_co
 

"De provincie Brabant verleende 12000 euro subsidie aan de gemeente voor het aankopen van natuurgebied aan de Wijmenierlaan en de Heirbaan. De aankoop dreigt nu spaak te lopen door het verzet van oud burgemeester Parys en zijn VLD-vrienden, die parkeerplaatsen willen in het natuurgebied", zegt milieuschepen Guido Van Cauwelaert. "We hadden nochtans in de gemeenteraad een compromis bereikt. Daar had Parys eerst van een opschortende voorwaarde gesproken maar werd het punt uiteindelijk door de voorzitter van de gemeenteraad zo geformuleerd dat iedereen ermee instemde en de aankoop alsnog kon doorgaan." De tekst die de voorzitter liet goedkeuren stelde "dat de aankoop ongedaan zou worden gemaakt als er geen parkeerplaatsen zouden worden voorzien in het parkgebied", legt Van Cauwelaert uit. 

Maar in de later opgestelde notulen komt de eerder door Parys genoemde opschortende voorwaarde, die de aankoop onmogelijk maakt, plots weer naar boven. Daardoor dreigen de subsidies voor het milieu- en natuurbeleid nu verloren te gaan. 

In een poging om de zaak nog te redden belooft burgemeester Wachtelaer nu snel enkele parkeerplaatsen aan te leggen in het parkgebied, zodat de aankoop toch tijdig zou kunnen doorgaan.

Natuurpunt en de gemeentelijke Milieuraad spraken zich eerder al uit tegen parkeerplaatsen in het parkgebied. Er komt op voorstel van milieuschepen Van Cauwelaert, ook een nieuwe parking aan de overkant van het ronde punt op grond die Aquafin  ter beschikking stelde en er zijn ook nog gronden van de NMBS in de onmiddelijke omgeving waarop parkeerplaatsen kunnen worden voorzien. Het lijkt er dus op dat enkele oude krokodillen de vernieuwde bestuursploeg onder leiding van burgemeester Wachtelaer geen succesvol beleid gunnen en daarvoor alle middelen uit de kast halen, ten koste van de belastingbetaler.

Het park werd onlangs met de hulp van het Regionaal Landschap Pajottenland nog opgewaardeerd en de biodiversiteit werd er nog verbeterd met een insectenhotel, houtwallen en andere ingrepen. zie

http://www.persinfo.org/nl/nieuws/artikel/minapark-van-bijna-parking-naar-mooi-stukje-natuur/29668

Natuurpunt en de gemeentelijke Milieuraad spraken zich eerder al uit tegen parkeerplaatsen in het parkgebied: zie

https://editiepajot.com/regios/19/articles/49160 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jul 2017
EP
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024

archief