TERNAT - Winkelcentrum The Leaf op oude IKEA-site krijgt vorm (update)

C21

TERNAT - Winkelcentrum The Leaf op oude IKEA-site krijgt vorm (update)

Theleafpark1
Een eerste dossier betreft het afbreken van de woning aan het rondpunt. Op de ruimte die vrijkomt kan een bredere, comfortabelere en veiligere toegangsweg ingericht worden met voldoende plaats voor de zwakke weggebruikers.
 
Theleafpark2
Er wordt ook een park met paviljoen aangelegd. In de bermen van het verdiepte park komt een commerciƫle unit (paviljoen) bestemd voor horeca en recreatie.
 
Theleafcinema
Het tweede dossier betreft het vervangen van een voorziene grote winkel door een bioscoop van 11 zalen met in totaal 2.400 zitplaatsen (A) en een gebouw voor vrijetijdsactiviteiten zoals bijvoorbeeld elektrische indoor karting, trampolinepark, bowling of gelijkaardig (B).
 
Img_9393
 
Img_9394
Projectontwikkelaar Redevco wil er nu ook een bioscoopcomplex van 11 zalen en 2.400 zitplaatsen inplanten (Unit A op het plannetje), met daarnaast een 'recreatief' bedrijf (Unit B). Mogelijk gaat het om een trampolinepark want ... opmerkelijk : reeds vorig jaar in april kondigde een trampolinepark-uitbater de komst naar Ternat aan via Facebook.
 

Volgende maand opent de nieuwe Brico Planet op de oude IKEA-site. Op die site verrijst tegen volgend jaar een volledig winkelcentrum, inclusief cinemazalen, restaurants en binnen- en buitenrecreatie. Er liggen momenteel twee plannen in openbaar onderzoek. In te kijken op de technische dienst van de gemeente.

Een eerste dossier betreft het afbreken van de woning aan het rondpunt. Op de ruimte die vrijkomt kan een bredere, comfortabelere en veiligere toegangsweg ingericht worden met voldoende plaats voor de zwakke weggebruikers.

Er wordt ook een park met paviljoen aangelegd. Dat geeft geeft ruimte voor zongeoriënteerde ontspanning, verwondering en veilig kinderspel op de terreinglooiingen. Het park staat in verbinding met het commercieel retailpark via twee groene en veilige wandel- en fietspaden. In de bermen van het verdiepte park komt een commerciële unit (paviljoen) bestemd voor horeca en recreatie.
 
Het tweede dossier betreft het vervangen van een voorziene grote winkel door een bioscoop van 11 zalen met in totaal 2.400 zitplaatsen en  een gebouw voor vrijetijdsactiviteiten zoals bijvoorbeeld elektrische indoor karting, trampolinepark, bowling of gelijkaardig.

Het 'The Leaf'-project zorgde al voor heel wat discussie in Ternat. Men is vooral bezorgd om de extra verkeersdruk die het retailpark op de file-gevoelige Assesteenweg met zich zal meebrengen. "Bij CD&V blijven we vragen naar een allesomvattende studie rond de mobiliteit voor de drie bouwdossiers in de omgeving: The Leaf, bijkomende industrie en invulling Sun Chemicalsite", aldus Geert De Feyter van oppositiepartij CD&V in een eerste korte reactie. "Het kan niet dat deze elk los van elkaar een mobiliteitsstudie maken. Elke studie houdt geen rekening met de andere verkeersgenererende projecten..."

Het gemeentebestuur heeft in ieder geval niet op deze vraag gewacht en duidde eind juni reeds studiebureau Arcadis aan voor eeen mobiliteitsstudie.

 

 
Het openbaar onderzoek loopt nog tot 23/02/2018 om 11u

 

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jan 2018
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024

archief