Uitvoeren van energiescans in TERNAT, oproep deelname gezinnen

C21

Uitvoeren van energiescans in TERNAT, oproep deelname gezinnen

Editiepjaot_ternat_gratis_energiescans__foto_re-ep
Gratis energiescan. - Foto RE
 

Jurgen Thiebaut, Milieudienst Ternat: “Beste, Ingevolge het besluit van de Vlaamse regering inzake de bevordering van het rationeel energieverbruik zal IVERLEK in samenspraak met de gemeente Ternat een aantal gratis energiescans uitvoeren en financieren bij huishoudelijke afnemers.

De energiescan omvat een inventarisatie van het energiegebruik in de woning: alle installaties, toestellen en materialen die direct of indirect een invloed hebben op het energieverbruik worden geïnventariseerd en het bedrag van de inwoners wordt bevraagd.

Tijdens de scans worden een aantal kleine energiebesparende maatregelen uitgevoerd die resulteren in een directe energiebesparing en wordt waar mogelijk de regeling van de verwarming geoptimaliseerd. De energiescan resulteert eveneens in een rapport met tips inzake rationeel energieverbruik op maat van de bewoner. Teneinde het verbruik ook in de toekomst te volgen, wordt een meetkaart voorzien alsook een folder met aangepaste energietips.

Per woning voorziet IVERLEK een spaarpakket bestaande uit een aantal spaarlampen, een spaardouchekop, buisisolatie en radiatorfolie.

DIT SPAARPAKKET EN DE ENERGIESCAN IS VOLLEDIG GRATIS VOOR ALLE DEELNEMERS!.

Gezien de mogelijkheden om energie te besparen in een woning nog onvoldoende gekend zijn bij het grote publiek is deze actie perfect geschikt om de burgers van Ternat persoonlijk advies op maat te verstrekken inzake rationeel energieverbruik.

Dit project werd verspreid over een periode van 3 jaar (2007 – 2008 – 2009), waarbij elk jaar 40 gezinnen konden deelnemen. De milieudienst van Ternat doet dan ook een allerlaatste oproep aan de Ternatse gezinnen om zich alsnog in te schrijven voor 2009 tot deelname aan dit project.

Dus vlug inschrijven is de boodschap en kan tot 25 maart 2009.

Inschrijven kan door een eenvoudig telefoontje naar de milieudienst van Ternat 
op het nr 02/583 04 32.
Vriendelijke groeten”, Jurgen Thiebaut.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mrt 2009
Ludo Van Der Cammen
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 27 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 26 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 26 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 23 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 11 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 09 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 05 jan 2023

archief