TERNAT/DILBEEK - Pocketasbakjes in de krantenwinkel

C21

TERNAT/DILBEEK - Pocketasbakjes in de krantenwinkel

Dsc_2596_knip
Krantenwinkels uit alle gemeenten verleenden graag hun medewerking aan de campagne. Nele, uitbaatster van Press Shop in Ternat: “Ik vond het direct een heel leuk initiatief, heel wat klanten waren er meteen voor te vinden”.
 
Dsc_2603
Dsc_2595_knip
 
Samen met de 19 gemeenten vraagt Afvalintercommunale Intradura aandacht voor de vervuiling van ons milieu door sigarettenpeuken. Om die vervuiling tegen te gaan worden er gratis pocketasbakjes uitgedeeld in de krantenwinkels.
Peuk in de pocket. Niet op de grond.
"Het lijkt onschuldig. Wat is nu 1 peuk op de grond? Maar wist je dat 1 peuk 500 liter water vervuilt? Een roker die zijn peuk op de grond of in een rioolputje gooit, is zich daar waarschijnlijk niet van bewust. Peuken zijn klein, en toch zorgen ze voor heel wat opruimellende en milieuschade", zegt Inge D'Hoe van Intradura. Samen met de 19 gemeentenbiedt Intradura rokers alvast een alternatief, namelijk de pocketasbak.
 Geen excuses meer
Waarom gooien rokers hun peuken op de grond? Een peuk brandt en ruikt slecht. Dit stop je dus niet in een broekzak of dergelijke als er geen vuilnisbak in de buurt is. Overal asbakken op de openbare weg plaatsen is ook niet echt haalbaar. Maar zoals de hondenpoepzakjes, of het vuilniszakje voor in de wagen, bestaan er ook pocketasbakjes: een asbakje dat goed afsluitbaar is en je makkelijk in een zak of tas kan stoppen.
Vandaag werden de pocketasbakken voor het eerst uitgedeeld. Krantenwinkels uit alle gemeenten verleenden graag hun medewerking aan de campagne. Nele, uitbaatster van Press Shop in Ternat: “Ik vond het direct een heel leuk initiatief, heel wat klanten waren er meteen voor te vinden”.
“De uitbaters van de 70 krantenwinkels reageerden allemaal positief op ons initiatief. Enkelen waren zelfs zeer enthousiast, want ook zij zien voor hun winkel regelmatig peuken liggen”, zegt Inge D’hoe van Intradura.

Ook de gemeenten werken graag mee aan deze campagne. “Het opruimen van peuken en ander zwerfvuil kost elk jaar handenvol geld", zeggen Karel De Ridder en Guido Van Cauwelaert, milieuschepenen van respectievelijk Dilbeek en Ternat..
Met deze pocketasbak heeft een roker geen excuus meer. Deze kan je altijd op zak meenemen en overal bovenhalen waar er geen asbak in de buurt is. Ook de milieuimpact mag niet onderschat worden, daarom ook de sensibilisering aan rioolputjes. “Niets ingooien. Hier begint de zee” zal de inwoners attent maken op de impact van afval in het rioolputje gooien”, aldus Jurgen Thiebaut, milieuambtenaar van Ternat.
Vandaag was het startschot van de campagne, met de krantenwinkels. Doorheen de zomer zullen animatoren langsgaan op allerlei evenementen om ook daar pocketasbakjes uit te delen. In totaal zullen er op deze manier 12.000 pocketasbakjes worden uitgedeeld.
Wil je er graag nu al één? Dat kan ook, via www.intradura.be kan je een pocketasbak gratis aanvragen.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2018
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024

archief