TERNAT - Bezoek landbouwproducenten om de hoek

C21

TERNAT - Bezoek landbouwproducenten om de hoek

Img_0990
 
Img_0991
 
Negen producenten nodigen je uit om al wandelend of fietsend hun werk te ontdekken. De tocht voert je langs een paar van de mooiste hoekjes van de gemeente en is een mooie uitstap voor het hele gezin.
In het centrum van Ternat kan je binnenspringen bij Het Geel Genot. Anne en Christophe maken er ambachtelijke advocaat. In hun winkel laten ze je proeven van het beste uit de streek. Zie ook 't Geel Genot is ambassadeur
Op een boogscheut van het centrum, in de Heirbaan, ligt Plukplek, de bijzonder kindvriendelijke pluktuin van Dorothea. Oogst er zelf de eerste frambozen van het seizoen of wat plukverse groenten.
Nog in de Heirbaan ligt Eric’s Gambas waar marien bioloog Eric zijn gamba’s kweekt volgens een eigen ecologisch procédé. Vergeet de scampi uit verre oorden: de beste gamba’s komen uit Ternat. Fiets of wandel verder langs Duizendblad waar je bij Yo een bloemetje van het veld en een glas ijsthee met kruiden uit Ternat
Naar Wambeek
De tocht brengt je via de Bieshoop en Zemst - met enkele schilderachtige zichten - naar het Schrijvershof van Ineke en Jan.
Hier geniet je van een ijsje of kan je een terrasje doen terwijl de kinderen naar de koeien kijken. Via het centum van Wambeek kom je bij de Wambeekhoeve waar Els haar Wammekse witte maakt van de melk van Wammekse koeien. Misschien eerst nog een ijsje om krachten op te doen want daarna volgt een kuitenbijter van formaat: het Hol op.
De stevige rit brengt je bij de laatste stop: de boomgaard van Hendrik Appelmans. De oogst is nog niet voor vandaag maar er is appelsap van het huis en een gezellige barbecue. Ook imker Karel en aardbeienteler Rudy, slaan hun tenten op op het erf van Hendrik.
Praktisch
'DEN BOER OP' 23 juni 14-18u, diverse locaties in Ternat - Parkeren kan enkel bij Plukplek, chrijvershof en Appelmans
Meer info op deze  facebookpagina
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2018
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 19 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024

archief