TERNAT - Leerlingen Sint-Jozefsinstituut vertrekken op inleefreis naar Burkina Faso

TERNAT - Leerlingen Sint-Jozefsinstituut vertrekken op inleefreis naar Burkina Faso

Burkinaimage2
Vijf jaar nadat een eerste delegatie het door Ternat gesteunde project in Burkina Faso ging bezoeken vertrekt nu opnieuw een groep naar Bangrin. De leerlingen van Ternat en Bangrin wisselden via brieven al hun ideeƫn uit.
 
College_van_bangrin__madeleine_haalt_brieven_op
21438_10201585817717811_1720024362_n
Vijf jaar geleden.
Spandoek
Vijf jaar geleden werd de delegatie uit Ternat hartelijk ontvangen in Bangrin.
 
Dsc_0275_knip
Directrice Yannick en haar groep staan klaar om te vertrekken.
 
Deze morgen vertrok een delegatie van het Sint-Jozefinstituut en De Kiem Lombeek naar Burkina Faso voor een verblijf van 11 tot 25 juli 2018. O.l.v directrice Yannick Noppe, reizen twee leerkrachten, 12 leerlingen en vier familieleden mee, in totaal 19 personen. Vijf jaar geleden bezocht ook reeds een groep met de schepen en leden van de commissie Internationale Samenwerking, evenals leerkrachten van de Gemeentelijke Basisschool, het project in Bangrin dat vanuit Ternat gesteund wordt.

"De vriendschapsrelaties tussen Ternat en Bangrin begonnen in 2007 en zijn intussen tien jaar. Dank zij de steun van de gemeente aan onze ISDO- Vierdepijler "Geef kinderen een school", hebben we met onze lokale partner ADS een lagere school en een middelbare school kunnen oprichten. De financiële steun is gaandeweg uitgebreid met scholenbanden, eerst De Kiem met de lagere school van Bangrin en sinds twee jaar het Sint-Jozefinstituut met het college van Bangrin, We dachten dat dit mocht gevierd worden met een nieuwe reis naar Burkina Faso", zegt Madeleine Sergooris, die samen met Lien De Vos terplaatse is. 

"Het is wel de eerste keer dat we een inleefreis voor leerlingen organiseren. De idee is gegroeid uit de persoonlijke briefwisseling tussen de leerlingen van beide scholen. De 12 leerlingen van de derde graad die de pioniers zullen zijn, verblijven vier dagen bij gastfamilies in Bangrin die kinderen hebben in het college. Ze zullen de dagelijkse realiteit van een Afrikaans dorp aan de lijve kunnen ondervinden. Samen koken, samen eten, samen slapen, de kudde hoeden, koeien melken, op het land werken: het wordt een hele ervaring. De leerlingen worden de hele duur van het verblijf in Bangrin persoonlijk opgevolgd door mij en mijn man Tidjane.  De ouders en vrienden thuis kunnen de avonturen van hun kroost in Burkina volgen via een speciale Facebookpagina die Lien heeft geopend.

 
Wat staat er nog op het reisprogramma: uiteraard het schoolfeest ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de lagere school op 14 juli in Bangrin en ook toeristische uitstappen en bezoeken aan al het moois aan cultuur en natuur dat Burkina "Het land van de integere mensen" te bieden heeft.
 

Zie ook in Editiepajot Ternat

Scholenband met Burkina Faso

Afgevaardigde project in Burkina Faso op gemeentehuis ontvangen (2015)

Bezoek uit Burkina Faso (2014)

Groeten uit Bangrin (2013) Verslag van de reis van een dertienkoppige delegatie uit Ternat...

Ternatse delegatie naar uitreiking diploma's in Burkina Faso (2013)

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jul 2018
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 08 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 08 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 02 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 31 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 31 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 17 aug 2020

archief