TERNAT - Opnieuw boeken kaften met Ezelsoor

C21

TERNAT - Opnieuw boeken kaften met Ezelsoor

Img_1187
Lisse Doms, leerkracht Plastische Opvoeding (links, rechtstaand) met 8 leerlingen van het eerste middelbaar van Sint-Angela Ternat, allen laureaat van de Ezelsoor-ontwerpwedstrijd.
 

Ezelsoor, gratis boekenkaftdag

Gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar hoeven tijdens de grote vakantie niet op zoek naar kaftpapierTussen 5 en 12 september kunnen zij gratis en origineel ontworpen kaftpapier krijgen!

 

Dit papier werd ontworpen door kinderen en jongeren uit de deelnemende gemeentes. In Ternat werden 2 ontwerpen van leerlingen uit Sint-Angela geselecteerd en gedrukt.

 

Er is ook randanimatie voorzien: er zijn (strip)tekenaars die je boek of schrift personaliseren en er zijn creatieve of muzikale workshops. 
Verenigingen stellen hun werking voor en je kan ter plekke inschrijven voor een hobby tijdens het volgende schooljaar.

 

Ternat verwelkomt tekenaars An Nuttin, Jan Van Lierde en Jangojim. Voor animatie en begeleiding zorgen o.a. Musate en Musikalo, de chiromeisjes en -jongens Lombeek, scouts Ternat en KLJ Wambeek, Gezinsbond, Oxfam Wereldwinkel en praatcafé Ternat.

 

Meer dan 30 partners in 24 gemeenten
De eerste editie van Ezelsoor vond plaats in 2010 in Halle en Bierbeek. Intussen breidde de groep Ezelsoor-partners stevig uit. In 24 gemeentes (uit Vlaams-Brabant, Brussel en Oost-Vlaanderen) werken verschillende diensten samen aan een gezinsvriendelijke programma voor +6-jarigen. Banden worden gesmeed tussen cultuur -of gemeenschapscentrum en de bibliotheek, de jeugddienst en/of de integratiedienst.
Dit zijn de deelnemende gemeenten aan Ezelsoor 2018: Aarschot, Asse, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Halle, Herne, Herzele, Kraainem, Laken, Lennik Liedekerke, Linkebeek, Machelen, Meise, Molenbeek, Ninove, Ternat, Wezembeek-Oppem, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Gillis, Zaventem en Zemst.


Programma en ontwerpen kaftpapier online
Begin juli ging de vernieuwde website van Ezelsoor online. Op www.ezelsoor.info kan je het volledige programma van de 24 gemeenten raadplegen en kan je snuisteren in de verschillende ontwerpen van het kaftpapier (5-tal per gemeente – in totaal 20-tal verschillende patronen). Je vindt er ook alle (praktische) informatie en contactgegevens per deelnemende gemeente.
 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jul 2018
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

| 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 19 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024

archief