TERNAT - Shopping The Leaf opent 8 november haar deuren

C21

TERNAT - Shopping The Leaf opent 8 november haar deuren

The_leaf
 

Redevco, investeringsmaatschappij gespecialiseerd in winkelvastgoed, kondigt aan dat Medi-Market, ICI Paris XL en e5 mode zich zullen vestigen op The Leaf Shopping Ternat.

 

Ondertussen maakt Redevco ook de openingsdatum bekend: op donderdag 8 november, verwelkomt The Leaf Shopping Ternat zijn eerste bezoekers.

 

Vanaf de officiële opening op 8 november worden tijdens de eerste weken dagelijks allerlei evenementen georganiseerd.

 

Zo kunnen alle bezoekers kennis maken met de nieuwe winkels van The Leaf Shopping Ternat en genieten van de evenementen, die volledig in het teken zullen staan van de milieuvriendelijke en duurzame waarden van The Leaf Shopping Ternat.

 

De bouwwerken gaan de laatste rechte lijn in. Deze week nemen de eerste retailers hun intrek in The Leaf Shopping Ternat en starten ze met de inrichting van hun winkel.

 

Op donderdag 8 november zullen de bezoekers dan de gloednieuwe en pas ingerichte winkels kunnen bezoeken. Samen met  Medi-Market (parafarmacie en farmacie), ICI Paris XL en e5 mode telt The Leaf Shopping Ternat straks 14 retailers in totaal.

 

Via de vernieuwde website (www.theleaf.be), Facebook en de Instagrampagina van The Leaf Shopping Ternat worden regelmatig updates over de werken en andere nieuwtjes gedeeld.

 

Apotheken ongerust over komst Medi-Market

 

 

De komst van een Medi-Market, een supermarkt met duizenden gezondheids-, schoonheids- en verzorgingsproducten aan zeer scherpe prijzen, waar in een afscheiden deel ook medicijnen worden verkocht, deden al langer de ronde. De inplanting van de vestiging zorgt voor bezorgdheid bij heel wat zelfstandige apothekers in de regio.

Bij het overkoepelende Brabants Apothekers Forum (BAF) loopt al even een dossier rond de vestigingsplannen van de ‘supermarkt-apotheek’ in Ternat. “Er is grote bezorgdheid”, bevestigt Hilde Deneyer, de voorzitter van het BAF. “De naam alleen zegt het eigenlijk al, dit gaat om een vermarkting van een zorgberoep en dat kan voor ons helemaal niet door de beugel. Het BAF streeft steeds naar een rol voor apothekers met de nadruk op zorg en het aanbieden van persoonlijk en deskundig advies. Die visie werd toevallig enkele dagen geleden nog in de kijker gezet op de Internationale Dag van de Apotheker. Het businessmodel van Medi-Market staat volgens ons haaks tegenover dat uitgangspunt.”

Wettelijk in orde

Ook al ziet het BAF projecten als Medi-Market helemaal niet graag komen, toch beseft Hilde Deneyer dat er eigenlijk niet veel tegen te doen is. 

“Wettelijk is Medi-Market met alles in orde, ook op het vlak van de vestigingswet”, zegt ze. “We betreuren de gang van zaken, maar blijven zeker ook niet bij de pakken zitten en ondersteunen intussen onze leden, de zelfstandige apothekers, verder in hun rol als huisapotheker met info-avonden, opleidingssessies voor de uitbouw van een duurzaam economisch model met accent op zorg.”

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2018
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 16 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 06 mrt 2024

archief