TERNAT investeert in het verbeteren en toegankelijk maken natuur in Steenvoordbeekvallei

C21

TERNAT investeert in het verbeteren en toegankelijk maken natuur in Steenvoordbeekvallei

Vijverstannagekleurd__358_001
De vijver van Sint/Anneke wordt in ere hersteld. Er komen wandel- en fietspaden tussen de molens van Op- en Neeralfene en Sint-Martens-Bodegem.
 
Img_7706_50p
 
Kaart_met_nummers
In heel het gebied van de Steenvoordbeekvallei wordt de natuur opgewaardeerd en toegankelijk gemaakt voor de wandelaar en natuurliefhebber.
 
Img_8059
In een volgende fase wordt ook de restauratie van de watermolens en het ontsluiten van het erfgoed voorzien.
 

De komende drie jaar investeert de gemeente, samen met de Vlaamse overheid, 270.000 euro voor het verbeteren van de natuur en het toegankelijk maken met paden en bijbehorende brugjes, bankjes en speelelementen in de Steenvoordbeekvallei.

De milieudienst verkreeg hiervoor een subsidie van 65.000 euro van het Vlaams Gewest en bijkomende subsidies van de provincie voor het aankopen van gronden, zegt schepen Guido Van Cauwelaert. We laten ons bijstaan door het Regionaal Landschap Pajottenland-Zennevallei en vzw Pro Natura voor de uitvoering ervan. Er werden reeds gronden aangekocht in het parkgebied aan de Kerkweg en in het natuurgebied aan de Heirbaan. De Vlaamse Milieumaatschappij kocht de vijver van Sint-Anneke. Die wordt in ere hersteld, met o.a. het heraanleggen van het eilandje, en geintegreerd in het project, dat o.a. wandel- en fietspaden voorziet om de watermolens van Op- en Neeralfene en van de Molenstraat in Sint-Martens-Bodegem, te verbinden. De restauratie van de molens wordt in een volgende fase voorzien.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2018
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 04 mei 2022
Guido Van Cauwelaert | 04 mei 2022

archief