TERNAT - CD&V-Volks vormt coalitie met Lijst VOOR TERNAT

C21

TERNAT - CD&V-Volks vormt coalitie met Lijst VOOR TERNAT

Img_1624
 
Img_1625
sp.a Groen XL is de grootste stijger maart haalt nipt de verhoopte derde zetel niet. NV-A gaat lichtjes achteruit maar haalt toch één van de zwevende zetels van de vroegere LVB binnen. De van LVB overgekomen kandidaten halen de zitjes bij CD&V-Volks binnen. Ook Voor Ternat profiteert van het kiessysteem voor een zevende zetel.
 

De lijsten CD&V-Volks en VOOR TERNAT vormen vanaf januari de nieuwe meerderheid in Ternat. Michel Vanderhasselt van CD&V wordt de nieuwe burgemeester. Huidig burgemeester Wachtelaer zou zijn mandaat doorgeven.

Na het opsplitsen van de LVB gingen de twee bonuszetels die deze lijst als grootste partij vroeger behaalde bovenop wat ze procentueel vertegenwoordigde, gaan zweven. Één zetel kwam uiteindelijk bij CD&V-Volks terecht. Het zijn echter de gewezen LVB'ers Jozef Borremans en Sandra De Nil die twee zetels van de lijst in de wacht slepen. Huidig raadslid Oliva De Vidts verliest haar zitje, Angelo Van Wilderen verliet eerder de partij. De andere raadsleden blijven in de raad, aangevuld met nieuwkomer Jochen De Mulder.

De andere zwevende zetel komt bij NV-A terecht, dat daardoor vanaf januari dus vijf raadsleden telt maar door CD&V gedumpt wordt na jaren samen oppositie voeren, en dus in de oppositie blijft. Verkozenen zijn Sven De Paepe, Sophie Claeys, Kaat Batselier-Vermeiir, Kristof De Leeuw en  Agnes Delcourt. Deze laatste is echter gemeentepersoneel. Als zij aan haar zetel verzaakt komt eerste opvolgster Stefanie De Roover in haar plaats. Huidig raadslid Nele Vandenbulcke werd niet herverkozen. 

spagroenXL, het kartel van Groen en sp.a, aangevuld met progressieve inwoners en de progressief liberale eerste schepen Rutger Belsack, strandde op een dertigtal stemmen van haar derde zetel. Een déjà vue voor de lijst, die vorige keer enkele tientallen stemmen tekort kwam voor een tweede zetel. Enkel Van Cauwelaert en Belsack zijn daardoor verkozen.

Open VLD + sluit de rij met twee zetels. Daar zijn Holsters en Van Wilderen verkozen. Vlaams Belang gaat weliswaar sterk vooruit maar behaalt geen zetel in de gemeenteraad. Het is uiteindelijk Voor Ternat dat door het kiessysteem nog een bonuszetel binnenhaalt en op 7 zetels aftikt. Daar worden gewezen LVB'ers Wachtelaer, Platteau, Faes en de dochter van gewezen burgemeester Parys wel maar gewezen LVB-schepen Van Malderen niet verkozen. Ook cafébazen Timo Schoukens en Kris De Meuter zijn er verkozen naast jongere Inez Swaelens, 

Mandaten 

CD&V levert met Michel Vanderhasselt de burgemeester. De jonge Ines Swaelens (VT) wordt drie jaar lang gemeenteraadsvoorzitter, en daarna drie jaar schepen. Gunter De Smet (CD&V) wordt ook schepen voor drie jaar, en zal nadien opgevolgd worden door partijgenoot Geert De Feyter. Christiane Servranckx (CD&V) wordt tweede schepen, en ook zij laat zich na drie jaar opvolgen door Timo Schoukens (VT). Jef Borremans (CD&V) neemt vier jaar lang een schepenmandaat op, en wordt dan opgevolgd door Sandra De Nil. Enkel Kathleen Platteau zal zes jaar lang schepen blijven.

 

Alle uitslagen op vlaanderenkiest.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2018
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 16 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 06 mrt 2024

archief