TERNAT - N-VA en Voor Ternat doen aan lijstverbinding voor extra mandaten

C21

TERNAT - N-VA en Voor Ternat doen aan lijstverbinding voor extra mandaten

Gemeenteraad_november_2018_knip_2_img_20181127_210134
 

Door de zogenaamde "inkanteling" van het OCMW in de het gemeentebestuur (een soort fusie) worden de nieuw verkozen gemeenteraadsleden ook ocmw-raadslid. Voor het behandelen van de sociale dossiers moet er dan een "Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst" aangesteld worden. De verschillende fracties in de gemeenteraad hebben daarbij recht om kandidaten aan te duiden in verhouding tot hun aantal gemeenteraadsleden. Daarvoor wordt het aantal zetels van een fractie gedeeld door het aantal te verdelen postjes in het comité. De bekomen eenheden vormen de rechtstreekse zetels, het cijfer na de komma bepaalt de behaalde zetels in het comité. Op basis hiervan zouden CD&V-Volks 3, Voor Ternat 2, N-VA 1, spagroenXL 1 en Open VLD 1 zetel behalen in het comité. 

N-VA en Voor Ternat (dat samen met CD&V-Volks in de bestuursmeerderheid zit) besloten echter aan lijstverbinding te doen. Dat betekent dat ze samen één kandidatuurstelling doen. In dat geval worden de zetels van de twee partijen samengeteld en gedeeld door het aantal te begeven zetels in het bijzonder comité. Daarbij haalt N-VA-Voor Ternat nu 4 postjes binnen terwijl ze er elk afzonderlijk slechts 2+1 haalden. Verwacht wordt dat N-VA en en Voor Ternat hetzelfde zullen doen voor de verdeling van de mandaten in de Politieraad van de politiezone Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke (TARL).

Voorzitter van het Bijzonder Comité zou toekomstig schepen Marc Faes worden (na drie jaar afgelost door Inez Swaelens, beiden VT). Van de vier mandaten van N-VA-Voor Ternat zouden er twee naar Voor Ternat gaan, een eerste naar gemeenteraadslid Anna Parys en een tweede zou worden gedeeld door Chantal Denuit, gemeenteraadslid Inez Swaelens en Lily Banck. Voor N-VA gaat een mandaat naar Sanne Vermeir en wordt een tweede gedeeld door Pieter Semal en Nele Vandenbulcke.

Bij de fractie CD&V-Volks gaan de mandaten naar Vera Servranckx en Marieke Seghers en wordt een derde mandaat gedeeld door Roland De Feyter en Dirk De Roeck (alle vier CD&V). Bij sp.a-GroenXL gaat het mandaat naar Jean Trembloy (sp.a).

De samenstelling van het BCSD wordt dus 3 CD&V, 3 VT, 2 N-VA en 1 sp.a-GroenXL. Open VLD krijgt dus, zoals gezegd geen zetel in het comité. Voor Ternat en N-VA beschikken dus over een alternatieve meerderheid.

ANGELO VAN WILDEREN NIET IN GEMEENTERAAD

Lijsttrekker Angelo Van Wilderen zou verzaken aan zijn mandaat van gemeenteraadslid, omwille van beroepsredenen. Eerste opvolger Steve Convents zou dan in de gemeenteraad komen. Op de sociale media reageren enkele bestuursleden van Open VLD Ternat verrast op het bericht. Zij wisten van niks zeggen ze.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2018
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024

archief