TERNAT - Grote opkomst voor Erfgoeddag in Klapscheut

C21

TERNAT - Grote opkomst voor Erfgoeddag in Klapscheut

Img_2649
Wies De Troch (molenaar): “Op termijn zou de Klapscheutmolen kunnen uitgroeien tot een lokaal educatief en sociaal project, waar het jonge en het minder jonge publiek mekaar kan ontmoeten
 
Img_2650
 

Dit jaar zette de gemeente Ternat de Klapsscheutmolensite in de kijker tijdens Erfgoeddag. In het kader van het thema “Hoe maakt u het?” bracht ze een ode aan ambachtelijk Wambeek. Ondanks de buien konden de ambachtenmarkt met kantklossers, quilten, streekproducten, demonstraties van de werkende molen, een ambachtenquiz, workshops door Natuurpunt en de bib een recordaantal bezoekers bekoren.

Molenerfgoed beschermen: De Vrienden van de Klapscheutmolen

 

In bijzijn van burgemeester Michel Vanderhasselt en schepen voor erfgoed Gunter Desmet (CD&V en Volks), werd tevens de vereniging "Vrienden van de Klapscheutmolen” voorgesteld aan het publiek. Deze wil zich inzetten voor het behoud en beheer van de molen die al 457 jaar oud is en te lijden heeft onder de tand des tijds. Hun ambities zijn niet min.

 

Wies De Troch (molenaar): “Op termijn zou de Klapscheutmolen kunnen uitgroeien tot een lokaal educatief en sociaal project, waar het jonge en het minder jonge publiek mekaar kan ontmoeten rond maaldemonstraties en rond "samen brood bakken". Maar ook de boomgaard en de vijver bieden mogelijkheden, bijvoorbeeld om oude fruitbomen in ere te herstellen en opnieuw vis op de vijver te zetten of bootje te varen... Dat alles zijn momenteel nog toekomstdromen”. Apotheose van de dag was dan ook de onthulling van de “eerste steen” van deze vereniging.

 

Erfgoeddag bewees dat geschiedenis ook vandaag nog jong en oude kan boeien en mensen samenbrengt. Het Davidsfonds Wambeek, de Heemkundige Kring Sint-Gertrudis, Natuurpunt, het Pol De Mont Genootschap, de plaatselijke bib en tal van vrijwilligers maakten van erfgoeddag een feest op Klapscheut.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2019
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 16 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 06 mrt 2024

archief