TERNAT - WINNAARS duotickets voor "Closer" van ToneelTijlTernat

C21

TERNAT - WINNAARS duotickets voor "Closer" van ToneelTijlTernat

Closer_team_2
 

ToneelTijlTernat trok afgelopen weekend naar Londen om er de sfeer op te snuiven van “Closer”, de volgende Tijl-productie die op 20, 21 en 22 maart wordt voorgesteld in cc De Ploter in Ternat. “Closer” speelt zich immers af in Londen. (win twee duotickets voor een voorstelling naar keuze, zie onderaan dit artikel). Regisseur en spelers vonden het dan ook relevant om alle plaatsen die in het stuk voorkomen te gaan bezoeken. Ook de regieassistenten en de danscoaches mochten mee. Het werd een gezellige dag en de crew is meer dan ooit voorbereid op een mogelijke deelname aan het landjuweeltornooi. De resterende tijd tot de première wordt er aan de laatste details gewerkt zodat het publiek van een fascinerende en boeiende voorstelling kan genieten.

 
“Closer” werd geschreven door Patrick Marber en voor het eerst opgevoerd in Londen in 1996, in New York in 1998, en werd vervolgens in 2004 herwerkt tot een filmversie waar de rollen vertolkt werden door Julia Roberts, Natalie Portman, Jude Law en Clive Owen. De film won 2 Golden Globe Awards en werd genomineerd voor 2 Oscars.
 
De theaterversie is verschillend van de filmversie. In de film werden verschillende scenes geknipt of helemaal herwerkt terwijl de theaterversie iets ruwer is.
 
CLOSER
If you believe in love at first sight, you never stop looking
 
Closer drijft op een eigenaardige paradox: hoe eerlijker de personages pretenderen te zijn tegen elkaar, hoe hypocrieter ze eigenlijk worden. Wat we hier krijgen, is het verhaal van twee mannen en twee vrouwen. Ze worden verliefd op elkaar, hebben seks, bedriegen elkaar, verbreken hun relatie, komen weer samen, zeggen dat ze van elkaar houden enzovoort. De hele tijd proberen ze zo eerlijk mogelijk te zijn. De personages roepen meer vragen op dan ze beantwoorden.
 
Closer geeft ons hier een soms beenharde, oprechte, overtuigende blik op vier fundamenteel egoïstische mensen die samen in een soort van seksuele arena worden gegooid en het daar dan maar moeten uitvechten. Het resultaat is fascinerend om naar te kijken.
 
Auteur Patrick Marber brengt zijn eigen sombere blik naar het slagveld van de menselijke relaties: misschien is het niet onmogelijk voor twee mensen om samen gelukkig te zijn, maar dat is het zeker voor de vier individuen van dit verhaal. Waar het uiteindelijk over gaat, is dat dit vier personages zijn die verliefd zijn op de notie van het verliefd zijn zelf: ze flirten graag, ze spelen graag met grote woorden zoals “voor altijd” en “ik hou van jou”, maar als puntje bij paaltje komt, denken ze in de eerste plaats aan zichzelf. Het gaat de personages van Closer niet over liefde, maar over bezit: ze willen dat hun partner helemaal van hén is. Ze willen niet van iemand houden, met alles wat daarbij hoort, maar ze willen kunnen zeggen dat ze iemand hebben die aan hen toebehoort. Dat is geen oprechtheid, maar de schijn van oprechtheid. Geen liefde, maar de schijn ervan.
 
Closer gaat over mensen die enkel het uiterlijk vertoon van liefde kennen, maar met een volstrekt lege emotionele kern zitten – liefde moet over de àndere persoon gaan, niet over jezelf...
 
Closer met Fabiene Sels, Geert De Vleminck, Kaat Raspé en Dries Mahieu.
De regie is in handen van Gie Beullens.
 
Op Donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 maart 2008 om 20u in CC De Ploter in Ternat
(CC De Ploter, Ternat – 02/582 44 33 – tickets € 8)
 
 
Algemene informatie:
 
ToneelTijlTernat, opgericht in 1968, heeft als doel het brengen van 2 theaterproducties per jaar en het organiseren van het jaarlijkse tijlfeest (ledenfeest), telkens in cc De Ploter, Kerkstraat 4 in Ternat. Zij streven naar kwaliteitsprestaties op alle niveaus (zowel op het vlak van spelers, decor en promocampagne als van regisseur en keuze van het stuk. Deze vereniging kreeg “uitmuntendheid” voor de productie “De Stoel van Stanislavski” en “eerste categorie” voor de productie “Het feest (Festen)” in het provinciaal toneeltornooi. Een selectie voor het landjuweel met de productie “Ad Veritatem” ging net aan hun neus voorbij.
 
Eerder dit toneelseizoen brachten zij “De Getemde Feeks”, een komedie van William Shakespaere. Met deze productie dingen zij mee naar de Breugheltrofee, een initiatief van OpenDoek afdeling Vlaams-Brabant.
 
De vereniging wordt geleid door een aantal jonge enthousiaste theaterliefhebbers, Geert De Vleminck als voorzitter, Dries Mahieu als ondervoorzitter, Fabienne Sels als verantwoordelijke voor het secretariaat, Kaat Raspé en Cindy De Geyseleer, beide bestuursleden en Nestor Vandermotten die mee aan de wieg van Tijl stond en de penningmeester van de vzw is.
 
De vereniging telt meer dan 50 leden, waarvan er ongeveer de helft ook op de planken staan. Vele leden volgden en volgen nu nog steeds een toneel- of acteeropleiding. Bij ToneelTijlTernat zijn er dus meer dan genoeg spelers, iets waar men bij de andere verenigingen steeds weer naar op zoek moet. Tijl stuurt dan ook vaak zijn zonen en dochters uit naar andere verenigingen om daar de cast te versterken. 
 
Voor volgend seizoen (2008-2009) wordt al volop gewerkt aan een feestproductie want dan bestaat ToneelTijlTernat 40 jaar. Een werkgroep werd samengesteld zodat ieder tijllid mee kan denken en werken aan deze speciale editie.
 
Na een sabatjaar start Tijl vanaf september 2008 opnieuw met een jeugdwerking voor jongeren tussen 12 en 18 jaar. Lesgever van dienst is Dries Mahieu. Tegen het einde van het toneelseizoen stoomt hij de jongeren klaar voor een wervelend toonmoment. 
 
Bij Tijl is iedereen die de handen uit de mouwen wil steken meer dan welkom. Zowel voor als achter de schermen zijn er altijd taken die kunnen ingevuld worden. Het bestuur streeft ernaar om iedereen die het wil, ook effectief de kans te geven om te spelen.
 
De website www.toneeltijlternat.be werd in september 2007 volledig vernieuwd door webmaster Geert De Mesmaeker. Met deze vernieuwde website wil Tijl toegankelijk zijn voor iedere theaterliefhebber.
 
Voor meer info kan je altijd terecht op de website of bij Geert De Vleminck (0479/981.872).
 
Voor onze Editiepajotlezers kregen we 2x1 duotiicket voor een voorstelling naar keuze. Winnen een duoticket: Jean-Pierre Van Driessche uit de Kasteellaan 47 in 1702 Groot-Bijgaarden (voorstelling vrijdag 21 maart) en Linda Sergooris uit de Fossebaan 41 in 1741 Wambeek (voorstelling zaterdag 22 maart). Deze tickets liggen aan de ingang klaar. Proficiat.
 
Meer info over Toneel Tijl Ternat: www.toneeltijlternat.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mrt 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 10 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jun 2024

archief