TERNAT - Nog meer bomen planten in Nattestraat

TERNAT - Nog meer bomen planten in Nattestraat

Img_3399
Vorige week werd gestart met het aanplanten van het Jubileumbos van Natuurpunt.
 
Img_3398
En aan het Schrijvershof werd een boomgaard aangeplant.
 
Img_3400
Zondag plant Natuurpunt bomen in Natuurgebied Ijzenbeek.
 

Vorige week werd er aan de Nattestraat gestart met het aanplanten van het  Jubileumbos van Natuurpunt. Er werden al een 100-tal zwarte els geplant. En bij het Schrijvershof aan de Assesteenweg gingen er 17 fruitbomen de grond in. Vandaag zaterdag  is er opnieuw afspraak aan de Nattestraat voor het vervolg. En morgen zondag, Dag van de Natuur, plant Natuurpunt bomen in het Natuurgebied Ijzenbeek. Kom je ook langs, zaterdag  tussen 9u30 en 15u en zondag van 9 tot 12 uur. 

IN NATUURGEBIED IJZENBEEKBOS

IJzenbeek verwijst naar 'isara', dat staat voor onstuimig water.
Toponiemen: Pennouxheide en Koeweide .  
Het gebied werd in 2005 door Natuurpunt Asse aangekocht. Een beperkt bosbeheerplan (BBP) werd i.s.m. de Bosgroep Groene Corridor opgesteld. Bedoeling is het populierenbos te vervangen door een gemengd loofbos met plaats voor houtkanten, open plekken en een paar poelen. Deze laatsten werden inmiddels door toedoen van het RLGC gegraven. Ook de populieren werden deels gerooid en de vrijgekomen plaats wordt ingevuld met inheems plantgoed. En zo planten we op zondag 24 november 270 bomen: winterlinde, zwarte els en zomereik, veldesdoorn en spork.
En daarvoor roepen wij jouw hulp in. Kom op de dag van de natuur naar Ijzenbeekbos en plant mee bomen! Breng eventueel een spade mee en draag zeker laarzen en werkhandschoenen. 
Na de actie bieden wij je een warm drankje aan.
Wanneer: zondag 24 november van 9u tot 12u00.
Plaats van afspraak: natuurgebied IJzenbeekbos, toegang ter hoogte van Vitseroel 19 (grondgebied Ternat). Vanop Vitseroel is het ongeveer 250m wandelen tot het natuurgebied. Wij zorgen voor pijlen die je de goede richting uit sturen.
Bereikbaarheid:
met de auto: Via de industrielaan (Ternat) naar Vitseroel. Er is beperkte parkeergelegenheid. Een wegbeschrijving in Google Maps vind je hier.
met de fiets of te voet: 
1. Via de industrielaan (Ternat) en Zetsel naar Ijzenbeekbos (ongeveer 1 km via een onverharde en kronkelende weg). Een wegbeschrijving via Google Maps vind je hier.
2. Of vanaf einde Mazier ( holle weg) de Ijzenbeekloop volgen tot het bos ongeveer. Een wegbeschrijving via Google Maps vind je hier.Na de actie bieden wij je een warm drankje aan. 

 

Dag van de Natuur in Ternat

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 nov 2019
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 04 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 17 jul 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 17 jul 2020
Guido Van Cauwelaert | 16 jul 2020
Guido Van Cauwelaert | 10 jul 2020

archief