TERNAT -Snelheidsremmers in de Processiestraat

TERNAT -Snelheidsremmers in de Processiestraat

Img_3546
 

De verkeerssituatie in de Processiestraat werd aangepast. De nieuwe situatie moet het doorgaand verkeer vertragen en de straat veiliger maken voor buurtbewoners en de schoolgaande jeugd. Zo wordt ook de zone 30 in de buurt van vrije basisschool De Droomgaard in de Meersstraat uitgebreid. 

 

Vorige jaar kreeg het gemeentebestuur van verschillende buurtbewoners uit de Processiestraat te horen dat ze de verkeerssituatie in hun omgeving onveilig vonden. Daarom organiseerde het bestuur een overlegmoment met de bewoners. “In oktober 2019 zaten we al eens samen met enkele buurtbewoners en in december 2019 werd een bewonersvergadering gehouden waar zo’n 25 buren op afkwamen”, zegt schepen voor mobiliteit Gunter Desmet. “Uit de reacties bleek dat er vooral klachten waren over sluipverkeer en overdreven snelheid.” 

 

Het gemeentebestuur liet metingen uitvoeren en daaruit bleek dat er tijdens de piekmomenten inderdaad veel te snel gereden werd. Zo werd er zelfs een pieksnelheid van 100 kilometer per uur gemeten. Daarom werd snel besloten om maatregelen te treffen.  Op twee plaatsen in de straat werden zogenaamde ‘night owls’ geplaatst, opvallend zichtbare hindernissenwaarvoor het verkeer moet afremmen om elkaar door te laten.De opstelling werd zodanig geplaatst dat fietsers niet gehinderd worden. 

 

Verder werd ook de zone 30 rond vrije basisschool De Droomgaard in de Meersstraat uitgebreid tot aan de kruispunten met de Schoolstraat en de Asbaan. Wanneer de lente aanbreekt wordt nog een zebrapad aangelegd ter hoogte van de Lippensputweg. Enkele buurtbewoners haalden aan dat er te zwaar vrachtverkeer door de Processiestraat reed, maar uit controle door de politie bleek dat dat niet het geval is.

 

“De maatregelen moeten de gehele omgeving verkeersveiliger maken”, zegt schepen Desmet. “Binnen een tweetal weken zullen we opnieuw metingen laten uitvoeren. Indien we dan nog snelheidsovertredingen vaststellen zullen we de politie vragen om vaker te controleren.”

 

De nieuwe verkeerssituatie is een proefopstelling. De Processiestraat zal in 2023 namelijk heraangelegd worden. Momenteel is watermaatschappij Farys aan de slag met de voorbereiding van de rioleringswerken, nadien maakt de mobiliteitsdienst werk van een definitief plan voor een veilige straat.

 

Eerder verschenen: Voetpaden gevraagd in de Processiestraat

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jan 2020
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 04 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 17 jul 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 17 jul 2020
Guido Van Cauwelaert | 16 jul 2020
Guido Van Cauwelaert | 10 jul 2020

archief