TERNAT - Paul Cools met pensioen

TERNAT - Paul Cools met pensioen

Img_3548
 

Tijdens het personeelsfeest van de gemeente Ternat werd gepensioneerd politieman Paul Cools in de bloemetjes gezet. Paul begon in 1992 bij de gemeentepolitie en ging vorig jaar met pensioen. 

In 1992 had Paul al 18 jaar in de privésector gewerkt toen hij zijn carrière bij de gemeentepolitie begon. Om toen bij de politie te mogen beginnen mocht men niet ouder dan 35 jaar zijn. Mit was heen-en-weer geloop kon Paul nog net voor zijn 36ste verjaardag aan de slag bij de Ternatse gemeentepolitie. 

Paul maakte meteen naam als een gemotiveerde politieagent die elke dag met plezier naar het commissariaat in Wambeek kwam. Volgens zijn collega’s stond Paul altijd in voor een grap, maar kon je ook altijd op hem rekenen wanneer er hard gewerkt moest worden. Paul kwam uit een café-milieu en kende veel mensen. Hij kon het niet laten om ook tijdens zijn vrije tijd een beetje politieagent te spelen. Hij had nog echt ‘champettersbloed’ in zijn aderen.

Na de éénmaking in 2001 werd Paul wijkinspecteur van de wijk Den Bos en omgeving. De wijkinspecteurs verhuisden naar een nieuwe locatie in de Kerkstraat in Sint-Katherina-Lombeek en de voormalige ‘champetters’ Emile, Ghislain, Jef en Marcel gingen met pensioen. Paul werd de ancien van de groep en groeide uit tot een voorbeeld voor de collega’s. In 2011 trok hij met zijn collega’s naar het huidige politiebureau in de Borredam in Ternat. Samen met Rik Tytgat, Wim Cornelis en Koen Renneboog vormde Paul een goed team tot 2014, wanneer Rik en Wim op pensioen gingen. Ook Paul kon op dat moment op pensioen, maar hij besliste om door te gaan.

Begin 2018 vroeg de korpschef van de politiezone TARL aan Paul om een overleden collega te vervangen in Roosdaal. Paul werd hoofdinspecteur en kreeg de leiding over de wijkpolitie van Roosdaal. In het voorjaar van 2019 ging hij met pensioen.

Op de foto staat Paul in het midden, geflankeerd door algemeen directeur Koen Van Vanholder en burgemeester Michel Vanderhasselt.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jan 2020
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 04 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 17 jul 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 17 jul 2020
Guido Van Cauwelaert | 16 jul 2020
Guido Van Cauwelaert | 10 jul 2020

archief