TERNAT - Gemeentelijke veiligheidscel en ambtenaar noodplanning

C21

TERNAT - Gemeentelijke veiligheidscel en ambtenaar noodplanning

Ambtenaar_noodplanning_ternat
 

In het kader van het nieuw Koninklijk besluit op de noodplanning van februari 2006 moet een gemeentelijk noodplan worden opgesteld. Het noodplan verfijnt het vroegere gemeentelijke rampenplan. Het noodplan omvat de samenstelling van een gemeentelijke veiligheidscel, met daarbinnen de aanstelling van een ambtenaar voor de noodplannning.

Tijdens de laatste gemeenteraad werd een veiligheidscel opgericht en werd Ann Duchatelet (foto)aangesteld als ambtenaar voor de noodplannning.
 
De voornaamste taken van de gemeentelijke veiligheidscel zijn het opstellen van het gemeentelijk nood- en interventieplan, risico-inventaris en –analyse en het uitstippelen van het oefenbeleid
Het oprichten van een gemeentelijke veiligheidscel is de eerste stap die het gemeentebestuur moet stellen om de noodplanning in onze gemeente uit te werken. De voornaamste taken van de gemeentelijke veiligheidscel zijn het opstellen van het gemeentelijk nood- en interventieplan, risico-inventaris en –analyse en het uitstippelen van het oefenbeleid.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mrt 2008
Gudio Van Cauwelaert
Gudio Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 10 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jun 2024

archief