TERNAT - Veertig wielertoeristen willen honderdduizend meters klimmen ten voordele van twee goede doelen

C21

TERNAT - Veertig wielertoeristen willen honderdduizend meters klimmen ten voordele van twee goede doelen

Editiepajot_ternat_orvalfietsers_foto_ludo_van_der_cammen
Belangrijkste doelwit in de tocht is de beklimming van de Col de la Bonette. - Foto Ludo Van Der Cammen.
 

Van 28 Mei tot en met en 31 Mei gaan 40 Vlaams-Brabantse wielervrienden – vooral afkomstig uit de regio Ternat - de uitdaging aan om in de Franse Alpen 100.000 positieve hoogtemeters te overschrijden. Belangrijkste doelwit in de tocht is de beklimming van de Col de la Bonette, de hoogste wielercol van Frankrijk en vorig jaar nog beklommen tijdens de Ronde Van Frankrijk. De opbrengst van deze sportieve onderneming gaat twee goede doelen.

De intussen meestal al goedgetrainde wielervrienden, het gros afkomstig uit Ternat, zijn een verzameling van voornamelijk zelfstandige ondernemers die de passie voor het fietsen en het zich inzetten voor het goede doel gemeenschappelijk hebben.

Lode Verdoodt: “Er werd dit jaar gekozen om zowel Make a Wish als NEMA te ondersteunen. Make a Wish en meer bepaald Cycling for Florence zet zich in om de ultieme wens voor kinderen met een levensbedreigende ziekte te vervullen. NEMA zet zich in voor kinderen met neuronmusculaire aandoeningen.”

Volgens de organisatoren - Lode Verdoodt, Stefaan De Meuter, Rudi Braux en Herman De Keukeleire – is hun actie ook symbolisch waardevol om mensen te laten inzien dat mits volharde inspanning er altijd hoop is op een betere toekomst. “De Alpen schetsen dit mooi omdat ze ontegensprekelijk de getuigen zijn van het feit dat een afdaling slechts kan beleefd worden na een lange en moeilijke inspanning.”

De organisatoren zijn niet aan hun proefstuk toe. In het verleden werden al gelijkaardige acties opgezet op de Mont-Ventoux (50 beklimmingen), Marokko (7-daagse door de woestijn en de Anti-Atlas), De Vogezen (Ballon d’Alsace) en de Pyreneeën (ondermeer Tourmalet en Aspin).

Sponsoring voor deze actie kan gestort worden op rekeningnummer 001-4838532-54, bedragen vanaf 30 euro zullen voorzien worden van een fiscaal attest.

Tijdens een bijeenkomst in de Voet van Keizer Karel was ook Filip Meirhaeghe present die zopas bekend maakte dat hij stopt met competitie in het mountainbiken. Meirhaeghe aanvaardde het peterschap van de organisatie voor het goede doel. Cycling for Florence van Make a Wish kreeg alvast al een eerste cheque van tweeduizend euro, NEMA kreeg al een cheque van duizend euro. De rest volgt later.

Voor meer informatie over het project van Make a Wish kan men terecht op de website www.cycling-florence.be , voor meer info over NEMA is er de website www.nema.be  .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2009
Ludo Van Der Cammen
Ludo Van Der Cammen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 10 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jun 2024

archief