Werken aan nieuw onderkomen Dienstenbedrijf TERNAT onterecht stopgezet, werden aanzien als werken voor nieuwe nachtwinkel

C21

Werken aan nieuw onderkomen Dienstenbedrijf TERNAT onterecht stopgezet, werden aanzien als werken voor nieuwe nachtwinkel

Editiepajot_ternat_dienstenbedrijf_foto_ludo_van_der_cammen
Uiteraard werd het verbod om de werken verder uit te voeren, prompt weer ingetrokken. - Foto Ludo Van Der Cammen.
 

De stedenbouwkundige ambtenaar van de gemeente Ternat heeft zich vergist in het stopzetten van werken in een woning aan het Marktplein. De ijverige ambtenaar had gemerkt dat aannemer Roels uit Dilbeek volop renovatiewerken aan het uitvoeren was in een leegstaand pand aan het Marktplein 4. Eerder had een man uit Sint-Niklaas op het gemeentehuis te kennen gegeven dat hij een nachtwinkel wilde inrichten in een leegstaande woning aan het Marktplein 3. Ten onrechte meende de ambtenaar dat de aannemer bezig was met werken voor de nachtwinkel.

Prompt liet de stedenbouwkundige ambtenaar de werkzaamheden stil leggen. Tot grote verwondering van aannemer Michaël Roels die in de aanpalende woning aan de slag was in opdracht van het gemeentelijke Dienstenbedrijf Ternat en het PWA. “De aannemer sloeg alarm en meldde mij het verrassende nieuws van het bevel tot staking van werken”, zegt voorzitster Anniek Bergmans van Dienstenbedrijf Ternat en PWA.

“Toen ik meteen contact nam met de terzake bevoegde schepen Jean Dooms, kwam de vergissing snel aan het licht. Uiteraard werd het verbod om de werken verder uit te voeren, prompt weer ingetrokken”, aldus Bergmans.

Een man uit Sint-Niklaas wil in het huurpand aan het Marktplein 3 in Ternat een nachtwinkel inrichten. Maar hij maakt weinig kans omdat hij eerst een uitbatingvergunning met bestemmingswijziging moet aanvragen bij het Ternatse college van burgemeester en schepenen. En die voerde deze verplichting precies in om in de toekomst de komst van nieuwe nachtwinkels van moeilijk tot onmogelijk te maken.

Eerst probeerde dezelfde man ook al een winkel te versieren in een gebouw langs de Borredam, een zijstraat van het Marktplein. Maar toen stuitte hij al op verzet van het Ternatse college van burgemeester en schepenen.

De man liet vlak daarna zijn oog vallen op een woning die te huur staat aan het Marktplein. Het pand er vlak naast – een vroegere schoenwinkel – werd onlangs aangekocht door het gemeentelijke Dienstenbedrijf Ternat om er een nieuw onderkomen in te richten.

De Ternatse burgemeester Ronald Parys: “De man heeft zich bij de gemeentelijke diensten aangeboden met de vraag of hij een nachtwinkel kon installeren in en huurwoning aan het Marktplein. Wij hebben hem meteen laten weten dat hij daarvoor over een uitbatingvergunning moet beschikken. In dit geval is er overigens ook sprake van een bestemmingswijziging omdat het huurpand vroeger fungeerde als gewone woning. Tot dusver heeft de man nog geen aanvraag binnen gebracht zodat we er ons ook nog niet hebben kunnen uitspreken.”

Om een wildgroei tegen te gaan – één nachtwinkel in Ternat moet volstaan, werd toen gezegd – werd snel beslist dat men voor een nachtwinkel goed en wel over een uitbatingvergunning moet beschikken en die moet worden toegestaan door het college van burgemeester en schepenen. Om maar te zeggen dat het college goed en wel de sleutel in handen heeft over het toekennen van een vergunning voor een tweede nachtwinkel en dat de aanvrager weinig kans heeft dat het ooit voor hem zover komt.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mei 2009
Ludo Van Der Cammen
Ludo Van Der Cammen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 10 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jun 2024

archief