Tien jaar damesvoetbal FC Diesel/FC Dames TERNAT

C21

Tien jaar damesvoetbal FC Diesel/FC Dames TERNAT

Editiepajot_ternat_fc_diesel_foto_ludo_van_der_cammen
FC Diesel/FC Dames Ternat. - Foto Ludo Van Der Cammen.
 

In 1995 krijgen een aantal schoolvriendinnen uit Ternat en Lennik de voetbalmicrobe te pakken . Op het niet meer gebruikte voetbalterrein aan De Vierhoek in Wambeek starten de eerste trainingen. Omkleden in het zaaltje boven het café en dan door het café naar het plein was wekelijkse kost. Douchen na de training was niet mogelijk.

Een vader van een speelster bracht de meisjes de eerste voetbalbeginselen bij. “Aangezien de ploeg vaak slechts traag op gang kwam, werd de toepasselijke naam FC Diesel bedacht”, zegt voorzitter Luc Borremans. “Na een aantal oefenmatchen en een paar omzwervingen werd besloten in 1998-1999 om in competitie te treden . Er werd gekozen voor de Damesafdeling van de Koninklijke Vlaamse voetbalbond. De thuismatchen vonden plaats op het terrein van Sporting Ternat in de Statiestraat en later op het terrein van SK Lombeek. Stijgend succes van het damesvoetbal in Ternat gaf een aantal jaren aanleiding tot een speelsterstop bij het bereiken van een kern van 25 speelsters. Er waren geregeld nieuwkomers   maar ook regelmatig afhakers.”

In KVV begon het aantal clubs te dalen en daarom werd in 2007 besloten de overstap te maken naar de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) als een onafhankelijke damesploeg. De naam FC Diesel diende te worden gewijzigd   en zo werd FC Dames Ternat geboren. Het eerste seizoen was een beetje aanpassen. Het afgelopen seizoen 2008-2009 werd er beter voetbal gebracht en eindigde de ploeg op een verdienstelijke 9de plaats op 14 ploegen.

Luc Borremans: “De ploeg bestaat uit speelsters uit eigen regio en bij deze ploeg zie je geen dure transfers of hoge teken- of winstpremies. Een drankbonnetje na de match en samen nakaarten zijn belangrijk voor de teamspirit.”

Om de kas te spijzigen werd jaren lang een bieravond georganiseerd. Door de stijgende alcoholcontroles en om te vernieuwen werd vorig jaar voor het eerst een Smul- en Drankavond ingericht.

Dit jaar organiseert de club ook al voor de zesde keer haar veldvoetbaltornooi voor damesploegen. Hieraan nemen 12 damesploegen deel.

Zopas organiseerde FC Diesel/FC Dames Ternat een reünie ter gelegenheid van tien jaar competitievoetbal. Foto’s ,filmpjes en anekdotes riepen bij velen herinneringen oproepen   aan de voorbije tien jaar.

Vanaf het seizoen 2009-2010 wordt het terrein Kruikenburg aan de Statiestraat in Ternat de vaste stek voor de thuismatchen. De ploeg voor volgend seizoen bestaat uit 22 speelsters . De trainersstaf bestaat uit twee veldtrainers en een keeperstrainer.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mei 2009
Ludo Van Der Cammen
Ludo Van Der Cammen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 10 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jun 2024

archief