TERNAT ZOMERT sluit af met muzikaal talent van eigen bodem

C21

TERNAT ZOMERT sluit af met muzikaal talent van eigen bodem

20200128-teras-temmermanstefaan-0012_light
De band telt 4 leden: Kevin (zang en gitaar), Frederik (gitaar), Olivier (bas) en Sam (drum). 3 van de 4 zijn afkomstig uit Ternat, de gitarist (Frederik) uit Sint-Martens-Bodegem maar hij zat bij de scouts van Ternat.De foto werd genomen door Stefaan Temmerman, ook uit Ternat afkomstig.
 
Geo_helden_img_6270__2_
Luc Platteau, Ivo Platteau en Geo Raspé zijn nog steeds even strijdvaardig als vijf jaar geleden, toen ze Helden ook al eens opvoerden in het park Kruikenburg.
 

Eind juni sloeg het cultureel centrum zijn tenten op op de binnenkoer van kasteel Kruikenburg. Op 18 augustus wordt Ternat Zomert afgesloten met een optreden van de Ternatse metal band Bio Téras. Elke woensdagmiddag en –avond kun je op de binnenkoer ook nog steeds terecht voor een filmvoorstelling. EnToneel Tijl brengt vier voorstellingen van HELDEN op het podium.

Filmvoorstellingen in augustus

woensdag 4

MINUSCULE 2 om 1 4 u 3 0

ALLOFUS om 2 0 u  

woensdag 11

P S Y C H O B I T C H 1 4 u 3 0

I N T O T H E W I L D 2 0 u

woensdag18

CHOU M S ODYSEE 1 4 u 3 0  

Deze animatiefilm voor de k l e i n s t e k i j k e r t j e s is ideaal als eerste f i l me r v a r i ng: mooi , l i e f , bo e i e nd é n n i e t t e l a ng.

ROCKABUL een docu-film van Travis Beard om 20 uur

Bio Téras

Na de laatste film bouwt De Ploter een heavy metal feestje met de Ternatse band Bio Téras.  De band telt 4 leden: Kevin (zang en gitaar), Frederik (gitaar), Olivier (bas) en Sam (drum). 3 van de 4 zijn afkomstig uit Ternat, de gitarist (Frederik) uit Sint-Martens-Bodegem maar hij zat bij de scouts van Ternat. Repeteren doen ze nog steeds in Ternat bij de ouders van de drummer (Sam). Olivier vertelt mij ook nog dat ze ook op school zaten in Ternat en dat Kevin en Frederik voordien al samen in een band hadden gespeeld.

Zij brengen moderne thrash metal met invloeden uit death- en black metal.  In 2016 brachten ze hun debuut album Pandora uit samen met Sideburn Records (Bark, Onmens, Your Highness, …) en Consouling Agency (Vonnis, Carneia, Brutus, Hedonist, …). Téras kreeg goede reviews, ze stonden in het voorprogramma van Voivod en speelden op Antwerp Metal Fest.

Hun tweede full album Broken, Frayed Ends werd opgenomen in Much Luv Studio (Brutus, Onmens, Barst, …) door producer Tim De Gieter in juni 2019. Mastering gebeurde door Alan Douches van West West Side Music (Every Time I Die, Mastodon, Clutch, Nile, …).

Met Broken, Frayed Ends (2020) blijft Téras verder de grenzen van Thrash metal verkennen en wil ze deze verder doorbreken.

Toneel Tijl speelt HELDEN

Ook op de binnenkoer speelt Toneel Tijl op 12, 13, 14 en 15 augustus HELDEN, over "drie nog strijdvaardige oorlogsveteranen in een vredevol land, die niet willen wegkwijnen in hun rusthuis". Het stuk werd in 2016 al eens opgevoerd in het park van Kruikenburg. Maar de helden zijn nog steeds even strijdvaardig.

Volg TernatZOMERT op ccdeploter.be en blijf op de hoogte van de laatste updates

EERDER VERSCHENEN

Twee maand cultuur in kasteel Kruikenburg

Toneel Tijl speelt muzikale komedie in Park Kruikenburg in 2016

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jul 2021
Guido Van Cauwelaert
Stefaan Temmerman en Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 15 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 12 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 11 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 10 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 06 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 18 dec 2021
Guido Van Cauwelaert | 18 dec 2021
Guido Van Cauwelaert | 10 dec 2021

archief