TERNATse gemeenteraad: oppositie verlaat de zaal bij geheim punt

C21

TERNATse gemeenteraad: oppositie verlaat de zaal bij geheim punt

D18f5781-eaa8-458b-9188-e66ad5cac386
N-VA, Open VLD en VooruitGroenXL verlieten samen de raadszaal uit protest tegen de geheimdoenerij tegenover bevolking en personeel.
 

De voltallige oppositie verliet gisteren uit protest de gemeenteraadszaal bij de bespreking in geheime zitting van een zogezegde dading waarbij de vraag van de algemeen directeur (gemeentesecretaris) om in de lagere graad van directeur grondgebiedzaken (stedenbouw+milieu) te worden geplaatst werd goedgekeurd. Dat gebeurt “om medische en persoonlijke redenen”. Hij krijgt daarbij de hoogst mogelijke wedde van niveau A.

De inhoud van de overeenkomst moet geheim blijven maar is volgens de oppositie nadelig voor de gemeente en voor het gemeentepersoneel en gaat in tegen de openbare orde (de wet) omdat ze het ambtenarenstatuut omzeilt. Door het inroepen van het beroepsgeheim verhindert de meerderheid dat de bevolking erover ingelicht kan worden. Aan het toedekken van vieze potjes wensen wij niet mee te werken, zegt men in oppositierangen.

Voor de eerste keer in deze bestuursperiode verliet de voltallige oppositie dan ook de zaal om te protesteren tegen deze geheimdoenerij.

Het geheime akkoord werd dan enkel door de meerderheid van CD&V-Volks en Voor Ternat goedgekeurd. De bestuursmeerderheid verdedigt haar houding door erop te wijzen dat de ambtenaar een aantal taken zal uitvoeren die anders dienden uitbesteed te worden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 okt 2021
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 15 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 12 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 11 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 10 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 06 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 18 dec 2021
Guido Van Cauwelaert | 18 dec 2021
Guido Van Cauwelaert | 10 dec 2021

archief