TERNAT - Indisch etentje in parochiezaal - ook afhalen kan

C21

TERNAT - Indisch etentje in parochiezaal - ook afhalen kan

Uitnodiging_2021_plus
 

Maher Ternat organiseert haar jaarlijkse Indische Maaltijd op Zondag 21 November 2021 van 12 tot 14.30 uur in de Parochiezaal van Ternat Kloosterweg 1. 

MAHER is een vrouwenproject opgericht in 1997 in Pune, Maharastra, India waarvan Sr. Lucy Kurien de bezielster is. Maher is een interreligieuze, kastenvrije NGO die opvang en zorg biedt aan dakloze, verstoten, misbruikte en mishandelde vrouwen en hun kinderen om hen een warme, veilige, liefdevolle en stabiele omgeving te bieden. Sinds drie jaar biedt MAHER ook onderdak aan aan dakloze, behoeftige mannen. De meeste vrouwen die naar Maher kwamen om hulp, brachten ook hun kinderen mee, wat leidt tot het ontstaan van BALWADIS kindertehuizen. Maher’s werk heeft zich door de jaren heen uitgebreid naar andere delen van India. In alle tehuizen wordt ondersteuning gegeven door maatschappelijk werkers en medische staf en wordt er gewerkt aan zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Kinderen gaan naar school of krijgen, nu met de coronapandemie, thuisonderwijs. Vrouwen draaien mee in het huishouden en werkateliers (naaien, kaarsen en wenskaarten maken) om basiskennis en vaardigheden te ontwikkelen zodat ze later zelfstandig terug kunnen keren in de maatschappij.

De opbrengst van dit Indisch maaltijd gaat dan ook helemaal naar deze projecten.De gemeente Ternat steunt sinds 2001 het Maher-project in India. Maher betekent "het huis van de moeders" in het Maharati, een Indische taal. zie ook : http://www.maherashram.org/

Eerder verschenen

Sr Lucy van vrouwenhuis MAHER was op bezoek in WAMBEEK in 2013

Solidariteit met Indische vrouwen in 2009

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 nov 2021
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 15 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 12 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 11 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 10 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 06 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 18 dec 2021
Guido Van Cauwelaert | 18 dec 2021
Guido Van Cauwelaert | 10 dec 2021

archief