TERNAT - Doe iets goed voor de skoet

C21

TERNAT - Doe iets goed voor de skoet

Scouts_20211121_100458_30pc
Kijk hoe fier de jonggidsen het toekomstig leiderslokaal presenteren.
 

Wie nog op zoek is naar een goed doel om te steunen kan een storting doen op rekening nummer BE55 4096 5041 4144VERGEET ZEKER NIET TE VERMELDEN “Gift voor project FAG 5-417 Nieuwbouw lokalen De Geuzen”, zodat men bij Scouts en Gidsen Vlaanderen weet dat jouw gift voor het project van de scouts in Ternat is. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Nog op zoek naar een goed doel?  Steun de nieuwbouw van de scouts Ternat!

Oktober 2007: een groep oud-leiding van de scouts De Geuzen trekt aan de alarmbel! Het scoutsbos staat in het Gewestplan nu ingekleurd als natuurgebied met een apart statuut: VEN of Vlaams Ecologisch Netwerk. Enkele lokalen zijn aan vernieuwing toe, maar er kan niets gedaan worden: de scouts vertoeven ‘zonevreemd’ in hun bos. Kunnen de skoeten van Ternat überhaupt in hun bos aan de Steenvoordestraat blijven?  Er wordt een werkgroep van oud leiding opgericht om de situatie proberen te verhelpen.

22 november 2012. De scouts in zak en as. Letterlijk dan. Koperdieven hebben de nacht voordien een houtkachel te hard gebruikt om isolatie van koperdraad af te branden. De twee beste lokalen zijn tot as herleid.

December 2012.  De werkgroep ‘bos’ wordt omgevormd tot een werkgroep ‘bos en nieuwe lokalen’.

Langzaam maar zeker gaat het in de goede richting.  De gemeente Ternat schaart zich achter het project en kan via een RUP (Ruimtelijk UitvoeringsPlan) het scoutsbos omvormen van natuur- naar recreatiegebied.  De Vlaamse Overheid gaat na ellenlange onderhandelingen akkoord het bos te ‘ontvennen’.  Er wordt een erfpachtovereenkomst met de eigenaars van het bos afgesloten voor 50 jaar, nog eens verlengbaar met 30 jaar.

De gemeente Ternat voorziet in haar begroting 2019-24 financiële steun en belooft voor 49% tussen te komen in de kosten voor de nieuwbouw.  De scouts zelf moeten 51% bijeen brengen.  Dit doen ze door o.a. 2 jaar achtereenvolgend de jaarmarkt van Ternat te organiseren en door talrijke kleine acties: van wafelverkoop tot een drankstand in Lennik tijdens de doortocht van de Ronde Van Frankrijk.  Er is ook nog een potje geld van de brandverzekering. Na ettelijke vergaderingen wordt afgeklopt op een betaalbaar concept: er komen stevige blokhutten rond een groot binnenplein.  Een klein scoutsdorp in hun bos.

Nu zijn we zover: de bouw van 9 nieuwe lokalen in de scoutsbos is gestart. Kijk hoe fier de jonggidsen het toekomstig leiderslokaal presenteren. (zie foto).

Scouts De Geuzen bloeit: elk weekend staan een 35-tal leiders en leidsters paraat om 270 leden een toffe belevenis te bezorgen. Scouts De Geuzen staat ook voor een inclusieve werking. Ook kinderen met een beperking zijn welkom in onze scouts. Akabe – anders kan best! – is de scoutswerking voor kinderen en jongeren met een fysieke en/of mentale beperking. Elke groep is anders, maar Akabe is in de eerste plaats op en top scouting!

Echter, onze financiering voor de lokalen is nog niet helemaal rond: we komen nog wat centjes te kort.

Jij kunt ook een financiële bijdrage doen!

Jouw voordeel!

Scouts en Gidsen Vlaanderen heeft ons dossier goedgekeurd en kan voor giften van minstens 40€ een fiscaal attest leveren. Scouts en Gidsen Vlaanderen heeft daarvoor een erkenning van het Ministerie van Financiën. Voor giften van minstens 40€ in het lopende jaar krijgt u in maart volgend jaar een fiscaal attest dat je kunt inbrengen in je belastingsaangifte.  Op die manier recupereer je volgend jaar tot 40% van je financiële gift.

 

De regeltjes worden gerespecteerd.

Een gift houdt in dat er geen enkele rechtstreekse tegenprestatie voor de schenker is.  We mogen zelfs je naam niet vermelden.  Alle giften worden dus vertrouwelijk behandeld.

Hoe?

Stort jouw bijdrage op het rekeningnummer BE55 4096 5041 4144.

VERGEET ZEKER NIET TE VERMELDEN “Gift voor project FAG 5-417 Nieuwbouw lokalen De Geuzen”, zodat men bij Scouts en Gidsen Vlaanderen weet dat jouw gift voor het project van de scouts in Ternat is.

Vragen? Contacteer marcenbetty.despiegelaere@skynet.be of tel 0475/254297

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 dec 2021
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022
Guido van Cauwelaert | 28 nov 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 24 nov 2022
Guido van Cauwelaert | 12 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 08 nov 2022
Guido van Cauwelaert | 29 okt 2022

archief