TERNAT - VooruitGroenXL wil een transparanter gemeentebeleid

C21

TERNAT - VooruitGroenXL wil een transparanter gemeentebeleid

7120f232-7eee-4675-8e94-3a2fa6147eb9
 

Gemeenteraadsfractie VooruitGroenXL wil dat de inwoners  alle besluiten van de gemeenteraad en alle bijlagen, alsook alle aan de commissies voorgelegde dossiers online kunnen raadplegen. De laatste jaren is de openbaarheid van bestuur stelselmatige achteruit gegaan, stelt VooruitGroenXL vast. Met dit voorstel van besluit willen we daar verandering in brengen zegt raadslid Guido Van Cauwelaert. En hij hoopt dat ook het nieuwe schepencollege, dat in januari het bestuur overneemt transparanter zal willen werken.

" Moeilijk te vinden"

Nu is er via de website al heel wat te vinden. Alleen is het zo goed verstopt dat je het zonder hulp haast niet kan vinden. Als je op deze link klikt kun je via de zoekfunctie allerlei beslissingen van gemeenteraad en college terugvinden. Maar meer informatie krijg je ook dan niet. Ook over de in de gemeenteraadscommissies behandelde onderwerpen krijg je geen verdere informatie. Ook gemeenteraadsleden krijgen trouwens niet alle informatie. Die dringen al jaren aan om toegang te krijgen tot de dossiers die aan het schepencollege worden voorgelegd.

Daarom wordt volgend punt aan de gemeenteraad voorgelegd:

Versterking van de openbaarheid van bestuur

De gemeenteraad beslist dat alle besluiten van de gemeenteraad en alle bijlagen, alsook alle aan de commissies voorgelegde dossiers online te raadplegen zullen zijn via de website van de gemeente, voor iedereen. 

Toelichting: De laatste jaren is de openbaarheid van bestuur stelselmatig achteruit gegaan. Het wordt voor de inwoners steeds moeilijker om de besluitvorming op te volgen. We willen dat daar voor de beslissingen van de gemeenteraad verandering in komt en hopen dat ook het nieuwe schepencollege voor meer openheid in het beleid zal gaan!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2021
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022
Guido van Cauwelaert | 28 nov 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 24 nov 2022
Guido van Cauwelaert | 12 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 08 nov 2022
Guido van Cauwelaert | 29 okt 2022

archief