TERNAT - Bloemenhulde ter herdenking einde WOII

C21

TERNAT - Bloemenhulde ter herdenking einde WOII

A4330c8e-26f7-4fd9-9a05-4f6c19815b54
Mieke Trembloy, begeleide in naam van het bestuur de genodigden.
 

Mieke Trembloy, begeleide in naam van het bestuur, bestaande uit Willy Vanderstraeten, Eddy Delporte, Albert Convents en Ronald Raspoet en de vlaggendragers, de ceremonie, en verwelkomde de genodigden, van het Militair Provinciecommando Vlaams Brabant en de delegatie van de Gemeente Ternat met Burgemeester en schepen.

Bloemen werden neergelegd door de aanwezige kinderen en kleinkinderen van de leden van de vereniging "Veteranen Militairen & Sympathisanten van Ternat" bij de herdenking van het einde van het Nazisme en het stoppen van de 2'de wereldoorlog, op 8 mei 1945 in ons land. Ook de oorlog in Oekraine en het menselijk leed dat dit voor gevolg heeft werden benadrukt in de toespraken.

De vereniging "Veteranen, Militairen & Sympathisanten vzw, heeft tot doel het erfgoed en het gedachtengoed van de oud-strijders en de veteranen door te geven aan de volgende generaties, vooral de realiteit van de gruwel van een oorlog; het organiseren van de herdenkingen en het eerbetoon aan allen die voor hun vrijheid strijden, met een filantropische ingesteldheid, de bekwaamheid en kennis van elkeen ten dienste te stellen aan de vrede.

De herdenking werd gevolgd door een receptie en een koud buffet in de Ploter van Ternat, waarbij ook hulde en een minuut stilte werd gebracht aan de overleden leden van de vereniging tijdens de voorbije corona periode.

Onze vereniging herneemt aldus haar activiteiten op een normale wijze en het programma voorziet verder, na de hulde op 8 mei, in een jaarlijkse reis, dit jaar naar Waterloo op 17 juli, de deelname aan de Nationale feestdag en het T-Deum, de viering van het einde van de 1'ste wereldoorlog op 11 november en de jaarlijkse samenkomst van de leden op de algemene vergadering.

On 09/05/2022 09:00,guido.vancauwelaert@ternat.be wrote:
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mei 2022
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022
Guido van Cauwelaert | 28 nov 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 24 nov 2022
Guido van Cauwelaert | 12 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 08 nov 2022
Guido van Cauwelaert | 29 okt 2022

archief