TERNAT – Processierups rukt op

C21

TERNAT – Processierups rukt op

Editiepajot_ternat_processierups_foto_ludo_van_der_cammen
De werklieden van de groendienst hebben maandag in de voormiddag deze haarden direct weggebrand en de boom behandeld met een speciaal product tegen rupsen. Foto Ludo Van Der Cammen.
 
Editiepajot_ternat_processierups_nestfoto_ludo_van_der_cammen
Dergelijke haarden (spinnenweb met rupsen in) melden aan de milieuambtenaar. - Foto Ludo Van der Cammen.
 

Milieuambtenaar Jurgen Thiebaut: “Zondag omstreeks 16 u. werd ik opgeroepen door de politie ( interventieploeg ) met een vermoedelijk probleem van processierupsen. Ik ben onmiddellijk ter plaatse geweest en heb vastgesteld dat er enkele haarden waren van wel degelijk de processierups. Deze bevonden zich op een kleine speeltuintje aan de Begonialaan”.

“De werklieden van de groendienst hebben maandag in de voormiddag deze haarden direct weggebrand en de boom behandeld met een speciaal product tegen rupsen. De rupsen komen enkel voor op eiken (geen andere bomen!) en kunnen irritatie veroorzaken op de luchtwegen. De haardjes van deze rupsen kunnen eveneens kleine brandwonden teweeg brengen bij passanten”.

“De milieudienst roept de mensen op tot alertheid. Ze kunnen dergelijke haarden (spinnenweb met rupsen in) melden aan de milieuambtenaar die ter plaatse komt om de nodige maatregelen te treffen. De mensen zelf mogen zeker NIET in de buurt komen van deze haarden om voornoemde problemen te vermijden”, besluit milieuambtenaar Jurgen Thiebaut.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2009
Ludo Van der Cammen
Ludo Van der Cammen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022
Guido van Cauwelaert | 28 nov 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 24 nov 2022
Guido van Cauwelaert | 12 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 08 nov 2022
Guido van Cauwelaert | 29 okt 2022

archief